Alcool in timpul sarcinii, risc de autism la bebelus

/ / Modificat: 2008-03-25
Alcool in timpul sarcinii, risc de autism la bebelus





 

Femeile care consuma alcool in timpul sarcinii isi supun bebelusii riscului de a dezvolta autism, relateaza The Sunday Times Health.

 




Plecand de la cerercetarile care arata ca un consum de alcool in timpul sarcinii poate cauza aparitia sidromului alcoolismului fetal la bebelus, s-a descoperit ca poate cauza de asemenea autism la bebelus.

Acesta este primul studiu care sugereaza ca autismul poate fi declansat de consumul de alcool al mamei din timpul sarcinii.Statisiticile sunt ingrijoratoare, deoarece mai bune de jumatate din femeile insarcinate consuma alcool pe perioade de sarcina.

Un studiu recent arata ca 8% dintre femelile cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani au consumat cel putin 35 de unitati de alcool, echivalentul a 15 pahare de vin.

Cercetatorii au petrecut ultimele 18 luni studiind copii care au suferit diferite afectiuni din cauza consumului de alcool in timpul sarcinii al mamei si au descoperit ca un numar mare de copii sufera de autism.

Cercetatorii au declarat ca cea mai comuna cauza pentru aparitia autismului ramane in continuare conditia genetica, insa sunt o serie de alti factori care pot determina aparitia sa, printre care si consumul de alcool in tipul sarcinii. Insa spre deosebire de cauzele genetice, aparitia autismului datorata consumului de alcool, poate fi prevenita 100%.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

25 Martie 2008


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre