Alaptatul nu protejeaza impotriva astmului


Exista multe motive pentru care este bine sa il alaptezi pe copilul tau, dar in nici un caz nu il protejezi de astm. Un studiu amplu arata ca alaptatul nu are nici un efect asupra dezvoltarii astmului si alergiilor la copii care apar la varsta de 6 ani si jumatate, relateaza British Medical Journal.

Cercetatorii au crezut la un moment dat ca alaptatul poate proteja impotriva astmului si alergiilor timp de mai multi ani, dar studiile realizate pana acum au fost mai mult de natura observationala.

Studiul a implicat mai mult de 17.000 de proaspete mamici care au fost impartite in doua grupe. Femeile dintr-un grup au primit foarte mult sprijin si au alaptat pentru o perioada mai lunga de timp decat femeile din celalalt grup.


Cercetatorii au examinat aproape 14.000 de copii ca sa verifice daca sufera de astm sau alergii la varsta de 6 ani si jumatate si la cei care au fost alaptati mai mult nu s-a observat o incidenta mai mica.

Specialistii sunt de acord cu faptul ca trebuie sa urmeze si alte studii care sa evalueze cat se poate de multi factori pentru a afla ce provoaca aceste doua afectiuni si pentru a gasi o metoda de prevenire.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

21 Sep

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul