Agresivitatea copiilor scade cand sunt ingrijiti de adulti
 

Un nou studiu arata ca prescolarii cu mame care nu au terminat liceul au mai multe sanse de a invata sa isi controleze comportamentul agresiv daca primesc ingrijire zilnica de la un alt adult, iar acest lucru este adevarat mai ales cand copilul are o varsta cat mai mica – inainte de 9 luni, relateaza Reuters Health.

Copiii folosesc in mod spontan agresivitatea in copilarie. Studiile au aratat ca trasaturile mamei, in special un nivel scazut de educatie, se numara printre cei mai buni indicatori ai agresivitatii fizice la copii.

Neterminarea liceului este determinata de probleme familiale cum ar fi saracia, conflict si violenta in familie. Cand mediul familial este dezordonat este greu pentru copii sa gaseasca alte alternative la agresivitatea fizica.


Pentru a testa ipoteza ca ingrijirea non-maternala ajuta la reducerea comportamentului agresiv, cercetatorii au studiat 1.691 de copii si mamele lor. Mamele au fost intervievate anual de cand copiii aveau varste cuprinse intre 5 si 60 de luni si nivelurile de agresivitate fizica au fost evaluate cand copiii aveau intre 17 si 60 de luni.

Conform unui raport, 6,6% din copii au fost ingrijiti doar de mamele lor inainte de scoala; 13,8% au primit ingrijire non-maternala inainte de 9 luni si 79,6% au primit ingrijire non-maternala care a inceput la varsta de 9 luni sau mai tarziu.

Rezultatele au aratat ca acei copii ale caror mame nu aveau o diploma de liceu nu primeau ingrijire non-maternala deloc sau nu la fel de mult ca ceilalti copii. Totusi, copiii care au primit ingrijire non-maternala erau mai putin agresivi, mai ales daca ingrijirea a inceput inainte de 9 luni de zile.

Copiii ale caror mame au absolvit liceul sunt mai putin predispusi la probleme de agresivitatesi ingrijirea non-maternala nu le-a afectat comportamentul.

Cercetatorii spun ca acest studiu ar trebui sa le incurajeze pe mame deoarece copiii care sunt ingrijiti de altcineva in afara de mama lor nu sunt mai agresivi.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

8 Noiembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul