Activitatea clinicii stomatologice din Pitesti a fost suspendata

/ / Modificat: 2020-02-12
Activitatea clinicii stomatologice din Pitesti a fost suspendata

Activitatea clinicii stomatologice din Pitesti, unde s-a efectuat o anestezie unui copil in varsta de 4 ani, in urma careia a intrat in moarte cerebrala, a fost suspendata. 

Aceasta masura a fost luata in urma unei anchete efectuate de Directia de Sanatate Publica Arges, a anuntat ministrul Sanatatii, Victor Costache. 

Ministrul a precizat ca anesteziile generale se administreaza "numai in conditii prevazute de lege", iar substanta folosita in cazul copilului de 4 ani putea fi folosita "exclusiv intraspitalicesc", nu intr-un cabinet stomatologic "fara sistem de monitorizare". 

 Ministrul a mai spus ca va avea discutii cu stomatologii pentru ca astfel de evenimente sa nu se repete. „Este o tragedie care nu trebuie sa se mai repete. Saptamana viitoare vom avea o intalnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente şi astfel de practici”, a mai declarat Victor Costache. 

Miercuri dimineata, starea copilului care a fost anesteziat la clinica din Pitești s-a inrautatit, iar creierul a incetat sa functioneze. "S-a efectuat, in prezenta parintilor, electroencefalograma, care a aratat lipsa activitatii cerebrale. Copilul respira doar sustinut de aparate”, a declarat dr. Raluca Alexandru, purtator de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu, pentru Libertatea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre