Acneea afecteaza mai multe femei decat barbati
 

Un nou studiu arata ca femeile de 20 de ani sau mai in varsta sunt mai predispuse la acnee decat barbatii de aceeasi varsta.

Dermatologii de la Universitatea Alabama din Birmingham au descoperit ca o mare parte din adulti, mai ales femeile, continua sa sufere de acnee chiar si dupa varsta de 20 de ani.

Echipa de ceretatori a supravegheat si barbati si femei pentru a determina la care dintre sexe este mai predominanta acneea. Celor 1.013 barbati si femei cu varsta de 20 de ani si peste li s-a cerut sa completeze un chestionar de o pagina conceput special pentru a evalua predominanta acneei la adulti din diverse grupe de varsta.


Cand au fost intrebati daca au avut vreodata un cos sau acnee, majoritatea (73,3%) participantilor au raspuns ca la un moment dat au avut de-a face cu acneea. Ei au declarat de asemenea ca au avut acnee in adolescenta, numarul de femei si barbati afectati fiind aproape identic (68,5% barbati si 66,8% femei).

Echipa de cercetatori a descoperit ca pentru fiecare grupa de varsta, rata de incidenta a acneei este cu mult mai mare la femei decat la barbati (50,9% femei si 42,5% barbati).

Rezultatele au aratat de asemenea ca intre 40-50 de ani, 26,3% femei au acnee spre deosebire de 12% barbati in timp ce in cazul persoanelor peste 50 de ani, 15,3% femei au acnee fata de 7,3% barbati.

Studiul a avut si o parte separata. Pentru a releva aspecte ale acneei specifice femeilor, acestora li s-a cerut sa noteze schimbarile afectiunii in jurul menstruatiei, perioadei dinainte de menopauza si de dupa menopauza si efectele tratamentelor pentru simptome ale menopauzei asupra acneei.

62,2% din femei au notat ca acneea se inrautateste in perioada de dinainte, din timpul si dupa menstruatie.

Cercetatorii au mentionat ca sunt necesare si alte studii care sa analizeze rolul hormonilor in dezvoltarea acneei la adulti, studii ce pot duce la tratamente care sa controleze aceasta afectiune.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

22 Octombrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acnee adolescenta Acnee anticonceptionale Acnee prevenire boli inima

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul