AVERTISMENTUL medicului Adrian Sreinu-Cercel: "Ne asteapta zile grele. NU va jucati cu focul!"

/ / Modificat: 2020-04-17
AVERTISMENTUL  medicului Adrian Sreinu-Cercel:

Cu doua zile inainte de Paste, autoritatile indeamna oamenii sa stea in casa pentru a limita raspandirea coronavirusului.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Balas," avertizeaza ca ne asteapta zile foarte grele si cel mai bun lucru pentru toata lumea ar fi sa nu iesim din casa si nici sa nu primim musafiri. 

"Problema e ce avem noi de gand sa facem. Ne asteapta cateva zile grele pe noi, cei din serviciul sanitar. Ii asteapta zile grele si pe cei care trebuie sa stea acasa. Nu iesiti din casa! Nu va intalniti cu cei care vin de pe strada. Pot fi contaminati, pot sa nu fie contaminati. Nu va jucati cu focul," a spus Adrian Streinu-Cercel, intr-o interventie la Antena 3.

"La jumatatea lunii iulie putem iesi la munca fara restrictii"

Medicul a estimat ca romanii vor putea iesi la munca fara restrictii spre jumatatea lunii iulie.

"Daca stam potoliti in aceste patru - cinci zile, estimez ca undeva la jumatatea lunii iulie putem iesi la munca fara restrictii. (...) Daca nu stam potoliti, atunci se va intinde problema asta si pana la anul nu mai iesim!," a spus Adrian Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

In opinia sa, dupa luna octombrie este de asteptat un al doilea val de imbolnaviri de COVID-19, mentionand ca evolutia pandemiei are o forma grafica similara cu cea a unui dromader.

"Evolutia in dromader inseamna ca acum noi vedem capul camilei. Urmeaza o perioada de acalmie, care va fi luna iulie - august, dupa care din septembrie - octombrie incolo va aparea cocoasa camilei. Daca va uitati si pe ceea ce spun si alte tari - China, de exemplu, care a inceput sa se confrunte cu un al doilea val, de data asta, cazuri de import. Lucrurile se complica si mai mult, pentru ca va fi un loc de unde vom reinsamanta, la nivel planetar, circulatia virusului," a punctat medicul.

Pana in acest moment, in Romania sunt 7.707 cazuri de imbolnaviri cu COVID si 392 de decese.

Pana in acest moment, in Romania sunt 7.707 cazuri de imbolnaviri cu COVID si 392 de decese.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Izolare

Articole recomandate

Citeste si despre