A aparut vaccinul impotriva infectiilor urinare


Durerile de burta, febra, oboseala, irascibilitatea, senzatia de "urina fierbinte" si secretiile vaginale sunt simptomele "clasice" pentru infectiile urinare la femei.

"Aproape noua din zece cazuri de cistita sunt determinate de virusuri si abia 10 la suta de bacterii. De aceea, graba de a lua antibiotice pentru rezolvarea problemei nu este justificata. O femeie poate face diferenta intre aceste tipuri de infectii urinare deoarece cele care au drept cauza virusurile nu dau frisoane si febra. In schimb, cele determinate de E. Coli provoaca febra mare", ne-a declarat dr. Sever Cristian Oana, medic de familie.


In schimb, se pot administra antiinflamatoare si antispastice, pentru atenuarea durerilor.

Femeile tinere care au activitate sexuala cu un partener mai recent de un an, care folosesc metode contraceptive precum diafragma si spermicidele sau care au luat antibiotice prezinta un risc mai crescut de a face infectii urinare. In cazul in care infectia persista mai mult de sapte zile este necesara efectuarea unei uroculturi. Cea mai recenta metoda de tratament a cistitelor este vaccinarea.

"Cand sunt cazuri de infectii recurente, se poate administra vaccin, in curs de doua, trei saptamani. Rezultatele sunt foarte bune si rareste intervalele in care apare infectia. Din pacate, acest vaccin nu este subventionat si, din aceasta cauza, nu este accesibil oricui", ne-a mai spus dr. Sever Cristian Oana.

Sursa: Adevar ul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul