85 de cazuri de gripa in scolile si gradinitele din Bucuresti. Ministrul Sanatatii: Sa se ia masurile cele mai dure

/ / Modificat: 2019-01-24
85 de cazuri de gripa in scolile si gradinitele din Bucuresti. Ministrul Sanatatii: Sa se ia masurile cele mai dure

85 de elevi din scolile si gradinitele bucurestene au fost confirmaţi cu gripa in ultimele patru zile. Iar cele mai afectate sunt gradinitele, la o grupa fiind mai mult de 3 copii bolnavi.

Marina Manea, purtator de cuvant la Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a spus ca saptamana viitoare se va stabili ce grupe de gradinita isi vor suspenda activitatea.

"Au fost 6 gradinite care au raportat astfel de cazuri, un numar mai mare de 3 cazuri de gripa. Noi am primit o adresa de la DSP, aceasta institutie fiind cea care hotaraste care va fi perioada de suspendare a cursurilor. In adresa se mentiona ca, daca intr-o unitate de invatamant procentul de absenteism cauzat de gripa e de 20 la suta, se poate lua hotararea suspendarii activitatii întregii unitati de invatamant, dar nu mai mult de 10 zile lucratoare,” a subliniat Marina Manea pentru Digi24 . 

Sorina Pintea: "Situatia este ingrijoratoare"

Sorina Pintea a declarat ca a cerut ca pe 29 ianuarie sa se publice situatia la nivel national, pentru a se lua deciziile care se impun in astfel de cazuri.

"Decizia suspendarii cursurilor se poate lua punctual de catre Inspectoratul Scolar In colaborare cu DSP-urile, acolo unde este necesar. Opinia mea personală este ca ar trebui sa se ia masurile cele mai dure in acest moment, pentru ca situatia este ingrijoratoare”, a spus minsitrul Sanatatii, la Digi24.

Romania, aproape de declararea epidemiei de gripa

Specialistii au declarat saptamana trecuta (14-20 ianuarie) ca fiind a doua cu caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia (7-13 ianuarie).

Conform specialistilor, daca si cea de-a treia saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Epidemie de gripa Ministrul sanatatii

Articole recomandate

Citeste si despre