„Antigripalul” e interzis alergicilor


Sezonul in care gripa se va dezlantui se apropie. De aceea, medicii recomanda ca vaccinul antigripal sa fie facut pana cel mai tarziu la sfarsitul acestei luni.

Cu exceptia bolnavilor cronici, care beneficiaza gratuit de vaccin, restul populatiei trebuie sa-l cumpere. Medicii spun ca in proportie de peste 95%, cei care isi fac vaccinul antigripal pot avea siguranta ca nu vor contracta gripa.

Se distribuie gratuit bolnavilor cronici

Ce categorii de persoane primesc gratuit vaccinul, dar si cine nu are voie sa il faca am aflat de la medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals". Potrivit acestuia, vaccinul antigripal se distribuie gratuit numai celor care sufera de boli cronice (afectiuni pulmonare cronice, cardiovasculare cronice, hepatite cronice, diabet zaharat, infectii cu HIV-SIDA etc.

).

Pentru a face vaccinul acestia trebuie sa se adreseze medicului de familie. In rest, toata lumea plateste vaccinul antigripal, care se poate procura din farmacii. Dupa ce il cumparati, mergeti cu el la medicul de familie, care vi-l injecteaza gratuit. In cazul copiilor se administreaza jumatate din doza, sau cantitatea recomandata de  medicul pediatru.

Vaccinul e contraindicat bebelusilor cu varste intre 0 si 6 luni. Nici persoanele alergice la ou nu au voie sa-si faca vaccinul. "Acesta contine o serie de proteine din structura oului si persoana alergica poate face soc anafilactic", ne-a explicat doctorul Adrian Streinu Cercel.

Citeste tot articolul in: Libertatea

8 Noiem brie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul