80% dintre cei care au COVID-19 nu au intrat in contact direct cu o sursa de boala. "Sa fim RESPONSABILI"

/ / Modificat: 2020-03-17
80% dintre cei care au COVID-19 nu au intrat in contact direct cu o sursa de boala.

Medicul pediatru Mihai Craiu recomanda cel mai recent articol publicat in revista Science, una din cele mai importante reviste medicale din lume. 

Articolul intitulat "Substantial undocumented infection facilitates the rapid dissemination of novel coronavirus (SARS-CoV2)" arata ca aproximativ 80% dintre cei diagnosticati cu coronavirus au luat virusul fara sa intre in contact direct cu o sursa evidenta de boala, potrivit revistei Science, pe tema fenomenului COVID 19.

Articolul documenteaza prin modelare matematica si studii de epidemiologie, fenomenul COVID-19.

Ce inseamna acest lucuru?

"Ca 80% din cei care au luat boala, au luat-o fara sa intre in contact direct cu o sursa evidenta de boala. Adica, pacientii infectati pot avea forme atat de usoare incat ar putea sa nu para un pericol pentru cei din jur.

Deoarece acum stim ca boala nu este "airborne" si ca ne confruntam cu un virus care este de 1000 de ori mai contagios decat primul virus "rau" din familia coronavirusurilor (cel ce a produs SARS), trebuie sa ne comportam cu totii NORMAL si RESPONSABIL," scrie Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

MESAJ DE LUAT ACASA:

"Putem lua boala de oriunde, daca nu ne spalam bine pe maini. De aceea trebuie sa reducem catre zero iesirile inutile in spatiul public. Si nu trebuie sa ne lasam prada panicii, deoarece panica duce la actiuni cu efecte mult mai severe decat COVID-19," mai notreaza medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Dr mihai craiu

Articole recomandate

Citeste si despre