Vedetele sexy cresc pretentiile barbatilor

| | Modificat: 2005-08-08 12:18:50 

Barbatii se lasa prea mult influentati de stralucirea actritelor si a cantaretelor cu trupuri superbe si tind sa isi schimbe grila de criterii cand vine vorba despre femeile obisnuite.

Opt din zece britanice considera ca perceptia barbatilor s-a schimbat mult in ultimii ani. Si ca de vina nu este decat aceasta cultura a vedetelor, care ii determina pe barbati sa aiba pretentii total nerealiste, releva un studiu realizat de revista "Top Sante" la Londra.

Peste jumatate din cele 2.000 de femei chestionate mai sunt de parere si ca un aspect fizic placut ajuta foarte mult si in cariera.

Dupa cateva decenii in care femeile s-au straduit pentru a le fi recunoscute capacitatile intelectuale, britanicele au ajuns la concluzia ca produsele cosmetice si fotografiile retusate pe computer ale vedetelor nu fac decat sa le diminueze sansele de a avea o relatie amoroasa si chiar veniturile obtinute la locul de munca.


"Marilyn Monroe avea cu cinci-sase kilograme mai mult"

"Femeia ideala s-a schimbat foarte mult in ultimii ani, a devenit mult mai slaba. Cu jumatate de secol in urma, Marilyn Monroe avea cu cinci-sase kilograme mai mult decat divele contemporane.

Din aceasta cauza, barbatii trebuie sa isi creeze standarde duble, unul pentru vedete si altul pentru femeile "reale", unul pentru femeile care ii atrag din reviste si altul pentru cele cu care se casatoresc. La urma-urmei, ce poate oferi un barbat care sustine ca isi doreste o femeie cu trup perfect?!", explica Anne Forest, directorul Centrului de Studii pentru Femei, din cadrul Universitatii din Windsor.

Si femeile sunt influentate

Dar "cultura vedetelor" le influenteaza si pe femei, in special pe cele tinere. Acestea le idolatrizeaza pe actritele Angelina Jolie sau Jessica Alba, dar in acelasi timp sustin ca aspectului fizic nu ar trebui sa ii fie data atat de multa importanta.

"Personalitatea si simtul umorului sunt calitatile absolut necesare, dar daca sunt "impachetate" frumos ies mai bine in evidenta", afirma o britanica de 20 de ani, citata de revista "Top Sante".

Povestiti cum era acasa si negociati impreuna niste reguli clare

Sa iti faci timp pentru rezolvarea problemelor care tin de dragoste si respect poate fi dificil, dar odata ce aceste nevoi sunt indeplinite, tensiunile create de treburile casnice vor disparea cu siguranta.

Ar fi bine, de asemenea, sa te asezi impreuna cu partenerul tau, sa povestiti fiecare felul in care ati fost obisnuiti sa faceti curatenie acasa si sa negociati regulile care sa va faca pe amandoi fericiti.

In Marea Britanie, femeile muncesc de doua ori mai mult decat barbatii

Britanicele petrec de doua ori mai mult timp cu treburile casei decat barbatii, chiar daca majoritatea (12,9 milioane) au o slujba cu norma intreaga.

In acelasi timp, numarul familiilor care au hotarat sa angajeze una sau mai multe persoane care sa ajute la treburile gospodariei (la curatenie, mancare sau gradinarit) a crescut cu 7,9 procente in ultimii cinci ani.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA