Tilly Niculae, despre experienta nasterii in plina pandemie de COVID-19: "Personalul medical era depasit"

/ / Modificat: 2020-04-03 15:34:35

Tilly Niculae a devenit in urma cu o saptamana mamica pentru a doua oara. E a adus pe lume un baietel perfect sanatos. Aceasta a vorbit despre experienta de a naste in plina pandemie de coronavirus. 

tilly niculae

Actrita a ales sa nasca intr-o maternitate privata si a povestit cum au decurs zilele petrecute in spital si ce a facut pentru a se proteja pe ea si pe copil, dar si cadrele medicale.

"Am incercat sa raman cat mai echilibrata, sa nu ma panichez, sa inteleg ca e o situatie extrem de grea pentru toata lumea si sa-mi gasesc resursele necesare astfel incat sa raman focusata pe ceea ce urma sa se intample, respectiv sa nasc. In timpul zilelor pe care le-am petrecut in maternitate, am incercat sa fiu cat mai autonoma si sa am contact minim cu personalul de acolo.

Ca sa le pot proteja pe ele, pentru ca erau efectiv depasite de situatie, de oboseala, pentru ca nu mai erau medici colaboratori, asistente, lucrau practic cate trei ture deodata. Erau extrem de obosite. Eu, in prima zi, imi trageam patutul copilului cu laba piciorului ca sa pot ajunge la el. Din momentul in care mi s-a permis sa ma ridic, adica din prima zi, nu am cerut ajutor absolut deloc, tocmai ca sa fie contactul minim," a dezvaluit Tilly Niculae pentru VIVA!.

"Era haos"

Actrita a vorbit si despre momentele grele prin care a trecut, fiind departe de familie, cu care comunica doar online. Ea spune ca in acele zile a vazut cum e sa treci de la extaz la agonie.

"Au fost multe situatii neplaute. Am trecut de la extaz la agonie, fiind intr-un loc cu niste necunoscuti, fara acces la familie, cu un copil care ma astepta acasa, care astepta sa-si intalneasca fratiorul si care suferea de atatea si atatea luni de zile ca nu mai puteam sa o iau in brate. 

Au fost momente cand personalul a intrat fara echipament de protectie la mine. Vorbeam cu sotul meu si-l intrebam ce sa fac, sa intreb daca oare nu mai au echipamente…Imi era asa de jena, ca stiam situatia… Pana la urma mi-am dat seama că efectiv erau depasite. O parte din ele intrau si se dezinfectau, altele uitau, unele purtau manusi, altele nu, cu masca, fara masca. Efectiv haos," a mai declarat Tily Niculae.

Sursa: VIVA!

Taguri Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre