Nicole Kidman sustine cauza femeilor din Kosovo


Actrita australiana Nicole Kidman, numita in ianuarie de ONU "ambasadoare a bunavointei", a facut duminica o vizita de doua zile in provincia Kosovo, in scopul promovarii cauzei femeilor, inainte de stabilirea statutului final al acestui tinut, informeaza AFP.

Actrita, in varsta de 38 ani, s-a intalnit cu reprezentanti ai mai multor organizatii ale femeilor si ai unei asociatii a victimelor violentei intrafamiliale din Djakovica, dar si cu mamele unor victime ale conflictului din Kosovo din perioada 1998-1999.

"Ma aflu aici ca ambasadoare a bunavointei ca sa aflu mai multe despre problemele dvs., ca sa fiu alaturi de voi in acest moment critic pentru viitorul provinciei Kosovo si sunt dispusa sa fiu vocea voastra, daca voi aveti nevoie de asta".Declaratia, preluata de agentia de presa franceza, a fost facuta in timpul unei receptii organizate in cinstea sa la Pristina, capitala provinciei cu populatie majoritar albaneza.

Nicole Kidman, care era deja ambasadoare a bunavointei pentru UNICEF din 1994, ocupa din ianuarie aceeasi pozitie si in cadrul Fondurilor de Dezvoltare a Natiunilor Unite pentru Femei (UNIFEM), agentie a ONU creata pentru promovarea, pe plan mondial, a egalitatii intre sexe.

Presedintele "The Good House" din Djakovica a apreciat vizita lui Kidman ca fiind "un eveniment deosebit", ce a adus un sprijin moral organizatiei sale intr-un moment foarte dificil pentru aceasta.

Sursa: Rompres

17 Octom brie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul