Madonna in Malawi pentru a vizita proiecte in favoarea orfanilor de SIDA


Starul american Madonna a sosit miercuri in Malawi pentru a vizita proiecte in favoarea orfanilor de SIDA pe care cantareata le finanteaza in aceasta tara saraca din Africa australa, relateaza AFP.

"Madonna a sosit in aceasta dimineata pentru o vizita privata pentru a vedea pe teren diverse programe pe care le finanteaza pentru copiii defavorizati", a declarat Andrina Mchiela, un responsabil local.

"Ea a insistat pe caracterul foarte privat al vizitei sale in Malawi" pentru ca "nu vrea sa atraga atentia asupra ei, ci sa se concentreze pe programele pe care le finanteaza" in favoarea orfanilor de SIDA, a adaugat Mchiela.


Celebra cantareata si actrita americana a oferit cinci milioane de dolari pentru diverse proiecte, printre care construirea unui orfelinat la Mchinji, la 115 km est de Lilongwe (centru), capitala politica a tarii.Malawi, una dintre cele mai sarace tari din Africa, este foarte afectata de SIDA: circa 900.000 dintre cei 10 milioane de locuitori sunt seropozitivi, iar circa 70.000 de adulti mor anual din cauza acestei maladii, potrivit cifrelor oficiale.

Doua milioane de copii din Malawi sunt considerati "vulnerabili", dintre care 1,5 milioane care si-au pierdut parintii din cauza SIDA, a indicat Andrina Mchiela, care estimeaza ca situatia acestor copii "a atins un punct critic".

Totodata, ea a afirmat ca Madonna "ar putea sa adopte" unul sau doi copii din Malawi pentru a le oferi "o viata mai buna si o educatie".

Sursa: Rompres

6 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul