Kate Middleton si printul William redefinesc stereotipurile - de ce l-au inscris pe printul George la balet

/ / Modificat: 2018-10-02
Kate Middleton si printul William redefinesc stereotipurile - de ce l-au inscris pe printul George la balet

Toamna este sezonul reintoarcerii la scoala pretutindeni in lume si Palatul Kensington nu face exceptie de la aceasta regula. Anul trecut, Printul William si Ducesa de Cambridge l-au trimis pe micutul George la gradinita pentru prima data, iar anul acesta fiul cel mare al cuplului incepe clasa zero.

In timp ce primul an a fost axat pe introducerea rutinei in viata prescolarului, anul acesta Printul George va trebui sa treaca prin activitati noi la scoala, incluzand o activitate care contrazice stereotipurile in functie de sex.

In acest an scolar, micutul cu sange albastru, in varsta de 5 ani, va incepe lectiile de balet.

Stirea a facut inconjurul lumii, decizia cuplului de a trece peste barierele impuse de societate si a provoca un stereotip indelung dezbatut, acela care spune ca baletul nu este o acivitate clasica destinata baietilor ci numai fetelor, fiind aplaudata de multi si privita cu scepticism de altii.

Printul George va invata la scoala nu numai balet, ci si alte stiluri de dans, fiind acompaniat de un pianist. Website-ul scolii pe care o urmeaza George sustine ca elevii vor urma programa Academiei Regale de Dans si vor fi testati anual. Toti elevii inscrisi la cursurile de balet vor sustine spectacole de doua ori pe an, ceea ce inseamna ca Printul William si Kate Middleton isi vor putea sustine fiul din primul rand al salii de spectacol.

Se pare ca primul an de scoala al micutului print va include si studierea unor materii precum geografia, istoria si stiintele, insa baletul ramane ora cea mai discutata de mass media si de opinia publica care este impresionata de faptul ca parintii lui George l-au inscris pe cel mic la o astfel de activitate destinata in general fetitelor.

Familiile regale si in special familia regala britanica, sunt dominate de reguli, asa ca aceasta decizie ca Printul George sa faca cursuri de balet la scoala are o insemnatate si o importanta deosebita nu doar pentru poporul britanic dar si pentru restul lumii, lasand la o parte faptul ca in mod sigur micutul va fi adorabil in costumul sau de balet.

In societatea de astazi, cand prescolarii abia incep sa se identifice ca fiind baieti sau fetite si cand mass media si preconceptiile culturale evidentiaza in mod dramatic diferentele dintre sexe, de multe ori doar de dragul divertismentului, parinti precum celebrul cuplu al Ducelui si Ducesei de Cambridge decid ca nu isi doresc ca micutul lor sa imite aceste stereotipuri prestabilite (baietii sunt duri si fetele sunt gingase si au nevoie de protectie, iti suna cunoscut?).

In schimb, isi incurajeaza copiii sa isi urmeze hobby-urile si afinitatile, indiferent care sunt acestea si cum ar putea fi ele privite de catre cei din jur, ceea ce face ca anuntul ca George va urma cursuri de balet sa fie mai mult decat o alta stire de senzatie.

Aceasta decizie influenteaza opinia publica si reprezinta o declaratie de independenta si de incluziune a unei familii cunoscute in trecut ca fiind rigida si supusa regulilor si normelor.

Printesa Charlotte, cel de-al doilea copil al lui Will si Kate a inceput si ea gradinita in aceasta primavara si toata lumea asteapta cu nerabdare sa afle ce activitati si hobby-uri urmeaza sa aiba atunci cand va mai creste.

Pana atunci insa, sa speram ca vom putea sa il vedem pe simpaticul George intr-o productie a Lacului Lebedelor, cu siguranta memorabila!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Printul george Familia regala britanica

Articole recomandate

Citeste si despre