Ilinca Vandici: Am suferit de depresie postnatala si am mers la psiholog. Ce le transmite mamicilor

/ / Modificat: 2018-11-22
Ilinca Vandici: Am suferit de depresie postnatala si am mers la psiholog. Ce le transmite mamicilor

Ilinca Vandici si-a implinit marele vis, acela de a avea un copil. In 2017, prezentatoarea tv a adus pe lume un baietel pe care l-a botezat Zian.

Dar nu totul a fost roz dupa ce a nascut. Ilinca Vandici a marturisit ca a trecut prin momente foarte grele. Ea a suferit de depresie postnatala, declansata chiar in maternitate.

"Zilele din maternitate au fost debusolante. Nu stiam ce se intampla. Voiam copilul, dar nu stiam cum sa-l tin, cum sa-l alaptez. Ascultam la tot ce imi spuneau doctoritele, asistentele. Imi era frica sa nu-i fac ceva rau, sa nu se intample ceva. In cea de-a doua zi de spitalizare toti membrii familiei plecasera si mi-au adus copilul sa alaptez.

Am ramas doar eu cu el. Efectiv nu am stiut ce sa fac. Am sarit din pat cu bebelusul in brate, direct dupa operatie. A venit asistenta sa faca baita copilului, iar atunci m-a luat raul. In momentul respectiv am simtit doar cum mi se face rau, m-am asezat putin. Dupa ce a plecat toata lumea si am ramas singura nu m-am putut opri din plans.

A fost o descarcare, o panica, o frica. Nu stiu ce simteam, ce era in interiorul meu, pentru ca nu stiam ce sa-i spun mamei, de ce plang. Am ajuns acasa. Erau atacuri de panica, ceea ce mi se intampla.

Aceste temeri s-au acutizat, pentru ca in prima noapte acasa, bebe a plans de seara pana dimineata la ora 5. Eu fiind atat de panicata si speriata i-am transmis copilului aceeasi stare, aceeasi energie. Mi s-a instaurat teama ca eu nu stiu ce sa-i fac copilului meu. Sapte zile am reusit sa-l alaptez, atat," a marturist Ilinca Vandici pentru VIVA!

Cum a scapat de depresie

Ca sa-si revina si sa-si poata ingriji copilul, Ilinca Vandici a apelat la ajutor specializat. A mers la psiholog. Dar si faptul ca a revenit repede la serviciu i-a facut foarte bine.

"Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta si sunt in domeniu, care sunt nevoile copilului. Bebelusul se linisteste si daca il tin piele pe piele. Am schimbat si laptele. Cand m-am linistit eu, s-a linistit si el. M-a ajutat ca am mers si la munca imediat. Ai tendinta sa stai ca o closca langa copil. Te dedici lui tot timpul si uiti de tine ca si om. Am luptat si lupt in continuare pentru toate mamicile care au o cariera sa-si doreasca sa mearga la munca", a mai spus Ilinca Vandici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ilinca vandici Depresie postnatala

Articole recomandate

Citeste si despre