Doamnele Tariceanu si Basescu, avocatii Romtelecom

De la 1 februarie, Ioana Tariceanu, sotia premierului Calin Popescu-Tariceanu, este avocat pentru Romtelecom. "Incepand din luna februarie 2007, dna Ioana Popescu-Tariceanu desfasoara activitati de consultanta juridica pentru Romtelecom, in calitate de avocat, pe baza de contract de prestari servicii juridice incheiat intre Romtelecom si domnia sa, ca avocat independent. Dna Ioana Popescu-Tariceanu nu are statut de angajata a Romtelecom", ne-a declarat ieri Catalin Dima, directorul juridic si de comunicare al companiei. Sotia premierului a devenit, astfel, colega cu fiica cea mare a pesedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, care lucreaza tot ca avocat independent pentru Romtelecom din septembrie 2005.

Alegerea facuta de Romtelecom, de a fi reprezentata de doamne apropiate persoanelor importante din politica romaneasca, nu este o noutate. Pana acum, "racolari" de acest gen au fost practicate mai ales de intitutiile de stat. Celebru este cazul Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului de Stat (RAAPPS) care a angajat-o pe Elena Udrea, un apropiat al presedintelui Basescu.

In luna ianuarie a acestui an, sotia premierului a declarat public intr-o emisiune televizata ca regreta retragerea din avocatura si a precizat ca nu mai lucreaza in domeniu de cand a plecat din firma condusa de Gheorghe Musat. Pe de alta parte, Ioana Basescu a castigat in noiembrie anul trecut concursul pentru intrarea in Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania. Ioana Basescu este avocat definitiv si a intrat in Baroul Bucuresti in 2001.

(Ana Jitarita, Consuela Stegarescu)
Citeste tot articolul in:Evenimentul Zilei
8 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul