De ce sunt botezati bebelusii din familia regala britanica inainte de a implini trei luni

/ / Modificat: 2019-06-30
De ce sunt botezati bebelusii din familia regala britanica inainte de a implini trei luni

Copiii din familia regala sunt botezati la doua sau trei luni dupa nastere. Potrivit The Telegraph, exista mai multe traditii pe care familia regala le respecta cu sfintenie la fiecare ceremonie. Copiii sunt crestinati in cristelnita The Lily, numita asa datorita decoratiunilor in forma de crin. Vasul din argint a fost realizat in 1840 si este pastrat in Turnul Londrei.

Preotul foloseste de obicei apa din raul Iordan, unde a fost botezat Isus Hristos.

De ce bebelusii din familia regala britanica sunt botezati pana implinesc trei luni

Prințul George, fiul lui Kate Middleton si al Printului William, nascut pe 23 octombrie 2013, a fost botezat la trei luni de la nastere. Sora lui mai mica, Charlotte, nascuta pe 2 mai 2015, a fost crestinata si mai devreme, la nici doua luni, in timp ce mezinul familiei, Printul Louis, inainte de a implini trei luni. 

Meghan Markle si printul Harry au devenit parinti pe data de 6 mai si pregatesc, deja, botezul micutului Archie, care va avea loc la inceputul lunii iulie.

Motivul pentru care bebelusii regali se boteaza inainte de a implini trei luni are legatura cu tinuta pe care o imbraca micutii in ziua marelui eveniment. Acestia poarta cu totii aceeasi rochita de botez din dantela, o copie fidela a celei purtate de copiii Reginei Victoria, dupa ce originalul a fost considerat prea fragil pentru a mai putea fi folosit. Si daca cresc, ei nu mai pot fi imbracati in traditionala rochita de botez.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Botez Meghan markle

Articole recomandate

Citeste si despre