Valeriu Gheorghita, noi detalii despre vaccinarea impotriva Covid la copiii intre 5 si 11 ani: "Dozajul este de 10 micrograme"

/ / Modificat: 2021-11-23
Valeriu Gheorghita, noi detalii despre vaccinarea impotriva Covid la copiii intre 5 si 11 ani:

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva Covid, a venit cu noi informatii despre vaccinarea copiilor cu varsta intre 5 si 11 ani.

In cadrul unei conferinte de presa, seful campaniei de vaccinare a anuntat ca Agentia Europeana a Medicamentului va autoriza administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

„Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă. Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie.

Dozajul este de 10 micrograme, intr-o schema de administrare cu 2 doze, la interval de 21 de zile.”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Pregatirile logistice au inceput deja pentru aceasta categorie, iar platforma de programare va fi optimizata imediat ce vaccinarea va fi autorizata. 

„Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică. Există posibilitatea de vaccinare inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Sunt flacoane diferite fata de cele care sunt astăzi folosite” a mai explicat şeful campaniei de vaccinare.

Articole recomandate

Citeste si despre