O mama si-a surprins bebelusul in timp ce „se joaca” cu tatal decedat. Imaginile au facut inconjurul internetului

/ / Modificat: 2022-06-21
O mama si-a surprins bebelusul in timp ce „se joaca” cu tatal decedat. Imaginile au facut inconjurul internetului

Durerea de a pierde partenerul de viata este nemarginita pentru oricine, mai ales atunci cand la mijloc exista si copii. Nimeni nu se gandeste la scenariul in care va trebui sa isi creasca singur copilul sau copiii, insa viata este cat se poate de imprevizibila. O mama care a ramas recent vaduva, cu patru copii, a uimit internetul cu imaginile pe care le-a surprins. Bebelusul ei de 7 luni pare sa comunice cu tatal care nu mai este, iar mama l-a filmat, pentru a avea o dovada de netagaduit.

In imaginile surprinse de femeie, bebelusul de 7 luni da fericit din manute si din picioare, se uita intr-o anumita directie si spune in mod repetat „Dada”. La un moment dat, chiar incearca sa prinda cu manutele ceva. Videoclipul postat pe TikTok de femeia ramasa vaduva  le-a facut pielea de gaina celor care l-au vazut. Imaginile au fost surprinse la doar cateva zile dupa ce tatal micutului s-a stins.

VIDEO AICI

La ceva timp, femeia si-a filmat din nou mezinul in timp ce parea ca se joaca cu o persoana pe care nu o putem vedea.

Mama a scris pe retelele sociale ca, in toate cele trei cazuri, a simtit ca fiul ei stabileste intr-adevar o legatura cu tatal sau trecut in nefiinta, iar momentele pe care le-a surprins pe camera de luat vederi sunt doar cateva din cate au fost in realitate. Imaginile i-au pus pe ganduri chiar si pe cei mai circumspecti, iar multi dintre cei care au vazut filmuletele au spus ca intr-adevar copiii au un simt aparte si vad lucruri pe care noi, oamenii, nu suntem capabili sa le observam.

Cum le explicam copiilor mici disparitia unuia dintre parinti

Moartea unuia dintre parinti este un moment greu de gestionat la orice varsta. Copiii simt si pun intrebari, chiar daca sunt foarte mici. Este important sa fim sinceri cu ei si sa le explicam, pe intelesul lor, ce s-a intamplat cu celalalt parinte. Psihologii recomanda sa le vorbim deschis copiilor despre moarte, dar sa ne alegem cuvintele potrivte, astfel incat sa nu ii afecteze mai tare decat ar fi cazul. Pregatiti-va pentru astfel de discutii si pentru intrebarile care pot aparea, daca este cazul. Puteti discuta chiar cu un psiholog, care sa va indrume si sa va invete cum sa ii explicati situatia copilului, in functie de varsta.

Bebelusii, precum cel din filmulet, nu pot pune intrebari, insa atunci cand vor creste, cu siguranta vor vrea sa stie ce s-a intamplat cu parintele disparut. In cazul lor, lucrurile se mai estompeaza pana cand cresc, iar parintele ramas in viata are timp sa se pregateasca pentru discutia care va aparea la un moment dat, in mod inevitabil.

Ajutati-i pe copii sa isi aminteasca de parintele disparut, povestiti-i despre el, aratati-i poze, filmulete si nu lasati sa intervina uitarea. Este firesc ca micutul sa vrea sa stie, sa puna intrebari, sa patreze vie amintirea parintelui care nu mai este.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre