"Miracolul" din viata unui baietel din Marea Britanie. S-a nascut cu doar 2% din creier si a dat peste cap pronosticul medicilor. A invatat sa numere si sa navigheze

/ / Modificat: 2019-02-25

Un baietel din Marea Britanie s-a nascut cu doar 2% din creier. In timpul sarcinii, parintii au aflat ca bebelusul sufera de spina bifida, o malformatie congenitala a coloanei vertebrale caracterizata de lipsa de sudura a arcurilor vertebrale.

Aceasta afectiune afecteaza sistemul nervos al bebelusilor si coloana vertebrala si, in timp, poate duce la dizabilitati.

Mama, sfatuita sa renunte la sarcina

Medicii au sfatuit-o de 5 ori pe mama, Shelly Wall, sa renunte la sarcina, dar aceasta a refuzat. Dupa 6 ani, parintii au vorbit la emisiunea "Good Morning Britan" despre progresul "extraordinar" al fiului lor, potrivit Dailymail.

"Am vrut sa-i dam lui Noah sansa la viata," a marturisit tatal copilului, Rob Wall.

Noah a venit pe lume in data de 6 martie 2012, prin cezariana. Acesta suferea si de hidrocefalie, afectiune care provoaca cresterea excesiva in volum a craniului. In aceste conditii, echipa formata din 12 medici, a intervenit de urgenta si a efectuat doua operatii, prin care a inchis o malformatie de pe spatele bebelusului si au inserat dispozitiv de drenare a fluidului acumulat in craniu.

noah-well3

"Este un subiect foarte sensibil. Unii oameni spun ca nu poate sa-ti creasca pur si simplu creierul la loc, altii spun ca organul era acolo, comprimat, iar dupa instalarea dispozitivului de drenare a revenit la locul lui - insa daca ar fi fost strivit creierul, el ar fi trebuit sa aiba handicap mintal sever," a spus tatal baietelului.

"M-am nascut cu doar un pic de creier"

Desi medicii le-au spus parintilor ca micutul lor va fi paralizat de la gat in jos, Noah a invatat sa stea in picioare, iar urmatorul obiectiv este sa invete sa mearga si sa schieze.

"Noah este foarte bine. Poate sa scrie, stie sa-si spuna numele pe litere si poate sa poarte o conversatie", marturisea mama acestuia in 2017.

Copilul face tratament intr-o clinica din Australia si se numeste "neurobiofizica", o combinatie intre fizioterapie si exercitii cognitive.

"M-am nascut cu doar un pic de creier. Insa a crescut tot mai mare, si mai mare, si mai mare,” a spus Noah Wall in cadrul emisiunii.

Miracolul britanic, nascut cu doar doua procente din creierul lui, invata sa numere si sa navigheze dupa ce a primit ajutor de la medicii australiani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spina bifida Creier Miracol

Articole recomandate

Citeste si despre