Deschiderea scolilor nu a dus la cresterea ratei de infectare cu coronavirus in randul copiilor

/ / Modificat: 2020-10-27
Deschiderea scolilor nu a dus la cresterea ratei de infectare cu coronavirus in randul copiilor

Ministrul Sanatatii a declarat ca deschiderea scolilor nu a contribuit la cresterea ratei de infectare cu noul coronavirus in copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-19 ani, conform raportarii la numarul total de cazuri. 

In cele 6 saptamani de activitate scolara, au fost inregistrate 13.691 de cazuri de infecție cu Sars-CoV-2 la populația din grupa de vârstă 0-19 ani, acest numar insemnand doar reprezintă 6,53% din numărul total de cazuri de infectare de la nivelul întregii populații, ajuns la 209.648 de infectați pe 25 octombrie 2020.La inceputul anului scolar, numarul cazurilor de infectii cu coronavirus la grupa de varsta 0-19 ani reprezenta 6,18%.

Acest numar raportat la cel din prezent rezulta o crestere procentuală înregistrată între 14 septembrie și 25 octombrie de doar 0,35 puncte procentuale sau 5,6%.Studii internationale, citate de publicatia Financial Times, au aratat de asemenea ca deschiderea scolilor nu a dus la raspandirea infectiei cu coronavirus in randul copiilor, daca au fost respectate si aplicate masuri de preventie si igiena. Imbolnavirile copiilor se produc cel mai probabil in afara mediului scolar. 

Articole recomandate

Citeste si despre