Zeci de copii romani abandonati pe aeroporturile din Milano, Doha si Tokyo."Am fost abandonati de dimineata"

| | Modificat: 2019-06-26 17:57:47

80 de copii romani sunt abandonati pe aeroporturile din Tokyo, Doha si Milano. Parintii nu stiu cum sa ii aduca acasa, dupa ce le-au platit tabere de mii de euro in strainatate, organizate de o fundatie din tara.

Taberele au fost organizate de Fundatia Young Parteners For Civil Society Developemenet Association, condusa de Iulian Ghinoiu.

tabara

Foto: Romania TV

Ce scriu parintii pe pagina de Facebook

Pagina de Facebook a fundatiei a fost luata cu asalt de parintii care scris mesaje pentru a se interesa de soarta copiilor lor.

"Cei din tabara 18-25 iunie SUA efectiv au fost abandonati pe Aeroport. 22 de copii au ramas in Milano, dupa 36 de ore pe drum", a scris unul dintre parinti pe pagina de Facebook a fundatiei.

"Grupul din Japonia este divizat in doua grupuri de fapt. Au plecat 76 de copii, din care 36 sunt inca in Japonia, iar ceilalti am inteles sunt blocati pe aeroportul din Doha, ramasi fara bilete! Cei ramasi in Japonia au avionul maine dimineata, sunt in Tokyo, ramasi fara cazare! Speram ca biletele de avion pt maine dimineata sa fie ok.", a scris o mama pe aceeasi pagina.

Unul dintre cei aflati in tabara din Japonia a postat si el un mesaj elocvent.

"Ma numar printre cei aprox 70 participanti ai acestui “proiect”, momentan ne aflam in trenul spre Tokyo, urmand ca maine sa plecam de aici cu avionul, bineinteles daca dl Ghinoiu ni le-a cumparat. Am fost abandonati de dimineata, “indrumatorul” nostru a plecat fara sa mai dea nici macar un semn. Ne-am cumparat biletele spre Tokyo noi singuri, din banii nostri, acestea fiind aprox 130€ de persoana. Sper ca acest individ isi asuma faptul ca toti il vom trimite in instanta imediat cum ajungem in Romania."

Costul unei tabere in Europa era de 300-400 de euro, pentru o saptamana, tarif ce includea cazarea si micul dejun, precum si transportul. Pentru o vacanta in SUA sau in Japonia, de cinci-sase zile, parintii achitau in jur de 1.000 de euro.

Anuntul organizatorului

Organizatorul taberelor nu a dat niciun semn, dar a anuntat pe pagina de Facebook a fundatiei ca suspenda toate taberele.

"ANUNT! DIN CAUZA UNOR PROBLEME APARUTE IN ULTIMUL MOMENT INCEPAND CU DATA DE 26.06.201 PROIECTELE SUNT SUSPENDATE. IMEDIAT CE SE VA LAMURI SITUATIA VOM REVENI CU DETALII. INCLUSIV PROIECTUL DE LA LONDRA CARE URMA SA SE DESFASOARE INCEPAND CU DATA DE 27.06 .2019 VA FI SUSPENDAT!!!! IN MOMENTUL IN CARE SE VA CLARIFICA SITUATIA VOM REVENI CU DETALII. NE CEREM SCUZE PENTRU INCONVENIENTELE CREATE!," potrivit Observator.

Se pare ca fundatia Young Partners si-a inchis pagina de socializare.

Taguri Copii abandonati Tabara Tabara copii

Articole recomandate

Citeste si despre