YouTube ia atitudine. Clipurile cu provocari periculoase si glume violente, interzise

/ / Modificat: 2019-02-13
YouTube ia atitudine. Clipurile cu provocari periculoase si glume violente, interzise

YouTube a decis sa stearga clipurile care prezinta provocari periculoase la care participa minori si glumele abuzive care pot afecta emotional copiii.

Tot mai multi copii folosesc internetul inca de la varste fragede si este tot mai greu pentru parinti sa filtreze continutul la care acestia au acces. Oricand te poti trezi ca tu ti-ai lasat copilul sa se uite pe YouTube la desene animate, iar el ajunge la clipuri absolut nepotrivite pentru varsta lui. Pentru a-i feri pe cei mici de continut violent sau nepotrivit, cei de la YouTube au decis in cele din urma sa isi actualizeze politica.

Materialele video care prezinta provocari virale care i-ar putea tenta pe copii, cu toate ca sunt violente sau periculoase, ori farse ce pot marca emotional oamenii, in special minorii, vor fi interzise pe YouTube.

Regulamentul a fost modificat "pentru a fi clar faptul ca interzicem provocarile care pot pune oamenii in pericol grav sau de moarte si farsele care ii fac pe cei care le cad victime sa creada ca sunt intr-un real pericol sau care le pot provoca copiilor un stres emotional violent", putand fi astfel "traumatizati pe viata", se arata intr-un comunicat YouTube.

YouTube nu este la prima incercare de acest gen, insa ramane sa speram de aceasta data vor si reusi sa elimine clipurile ce incalca regulile.

Misiunea pare, totusi, destul de dificila, intrucat limita dincolo de care un lucru este considerat periculos variaza foarte mult de la persoana la persoana. "Regulile comunitatii noastre interzic orice continut care incurajeaza activitatile periculoase, care ar putea să aiba drept consecinta raniri grave, si clarifica ce ar reprezenta o provocare sau o farsa vatamatoare", a anunţat compania.

Principala categorie de public pe care cei de la YouTube vor sa o protejeze o reprezinta minorii. Astfel, se lucreaza cu specialisti in psihologie infantila pentru a se obtine un filtru care sa ajute la identificarea clipurilor care depasesc limitele admise: "Trebuie sa ne asiguram ca ceea ce pare amuzant nu devine periculos. Provocarile care prezinta un pericol de moarte (real sau simulat) nu sunt permise pe YouTube. De asemenea, nu este permis continut video cu minori care iau parte la provocari ce ii pun in pericol iminent. Sunt interzise si farsele prin care cineva este pacalit ca ar fi in mare pericol, chiar daca nu exista nicio amenintare".

Creatorii de continut video care incarca noile politici au timp pana la jumatatea lunii martie sa stearga clipurile. Dupa acest termen, YouTube va elimina automat continutul indoielnic. Totodata, utilizatorii sunt indemnati sa raporteze orice clip nepotrivit.

Decizia YouTube trebuie salutata, avand in vedere ca folosirea responsabila a tehnologiei este o parte importanta a educatiei pe care vrem sa o dam copiilor intr-o lume in care totul depinde din ce in ce mai mult de aceasta.

Pana acum, YouTube interzicea "materialele care incita la violenta si la activitati periculoase", dar noua decizie vine dupa ce la inceputul acestui an filmul "Bird Box" a inspirat provocari care presupun desfasurarea unor activitati cu ochii acoperiti, asemenea personajelor din film. Iar aceasta a fost cireasa de pe tort, pentru ca nu trebuie uitate "Provocarea focului", care presupune ca o persoana sa se stropeasca cu un lichid inflamabil si sa isi dea foc, "Tide pod challenge" (inghitirea de capsule de detergent), ori "Condom challenge", care presupunea aruncarea in cap a unui prezervativ plin cu apa care se mula in jurul fetei, existand risc de inec.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Youtube

Articole recomandate

Citeste si despre