Veste foarte buna: Primaria Capitalei construieste noi crese si gradinite. Afla in ce sectoare!

/ / Modificat: 2018-09-27
Veste foarte buna: Primaria Capitalei construieste noi crese si gradinite. Afla in ce sectoare!

Primaria Capitalei se pregateste pentru construirea de noi crese si gradinite in Capitala, in special in zonele in care au fost semnale locuri insuficiente.

Este vorba de sase crese noi, cu program prelungit, si alte sase gradinite, cate una pentru fiecare sector din Capitala, potrivit tvr.ro.

In aceste moment, in Bucuresti exista doar 35.000 de locuri in gradinitele de stat, un numar insuficient pentru cererile facute de parinti, care nu isi permit sa plateasca peste 1.2000 de lei pentru a-si duce micutii la gradinitele particulare.

In acest sens, consilierii generali ai Bucurestiului au adoptat, ieri, proiectul propus de primarul general, Gabriela Firea, privind infiintarea Retelei Metropolitane de crese si gradinite. De asemenea, in Capitala va fi infiintat Centrul de ingrijiri paliative „Sf. Atanasie”, in subordinea Administratiei Spitalelor (ASSMB).

Infiintarea Retelei Metropolitane de crese si gradinite are rolul de a dezvolta infrastructura educationala a Capitalei, din aceasta retea urmand sa faca parte sase crese cu program prelungit ("Baneasa" - Sector 1, "Stefan cel Mare" - Sector 2, "Pallady" - Sector 3, "Metalurgiei" - Sector 4, "13 Septembrie" - Sector 5, "Militari" - Sector 6) si sase gradinite ("Baneasa" - Sector 1, "Colentina" - Sector 2, "Pallady" - Sector 3, "Metalurgiei" - Sector 4, "Rahova" - Sector 5 si "Brancusi" - Sector 6).

"Ne propunem sa infiintam o retea metropolitane de crese si gradinite, investitie suta la suta a primariei, aprobata de Consiliul General prin care sa cumparam teren pentru a construi crese si gradinite sau sa achizitionam cladiri gata edificate pe care sa le amenajam in principalele zone unde se inregistreaza deficit", a declarat Gabriela Firea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita Cresa copii

Articole recomandate

Citeste si despre