Veste buna pentru mamici! A fost promulgata legea prin care primesc mai multi bani

/ / Modificat: 2019-05-03
Veste buna pentru mamici! A fost promulgata legea prin care primesc mai multi bani

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri de recuperare a debitelor reprezentand indemnizatia pentru cresterea copilului, informeaza Administratia Prezidentiala.

Astfel, femeile care nasc la mai putin de un an dupa ce revin din concediul de maternitate vor primi mai multi bani de la stat. Pana acum, pentru al doilea copil, mamele primeau 85% din indemnizatia de crestere a primului copil, adica mai putin decat primeau la primul copil.

"In situatia in care persoana care a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, naste unul sau mai multi copii sau se afla intr-o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. (2) intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei conform art. 2 alin. (2) rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior", prevede textul de lege.

Ce mai prevede legea

O alta prevedere arata ca, prin exceptie, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in situatia in care realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

Indemnizatia pentru cresterea copilului nu poate fi mai mica de 1.250 de lei, dar nici mai mare de 8.500 de lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege Indemnizatie mama Bani mame

Articole recomandate

Citeste si despre