Val toxic de cenusa. Copiii din Dolj, obligati sa mearga cu masti la scoala

| | Modificat: 2019-05-15 14:37:38

Un nor gros de cenusa a fost purtat pe zeci de kilometri, in apropierea orasului Craiova. Codul galben de vant a ridicat praful rezultat din arderea carbunilor la Termocentrala din Craiova, iar in scurt timp aerul a devenit irespirabil.

In aceasta situatie, localnicii din Dolj au recurs la masuri radicale. Copiiimerg la scoala numai cu masti de protectie si oamenii acuza deja probleme respiratorii.

masca-fum

Cenusa rezultata in urma arderii carbunelui polueaza trei sate si cartierele periferice ale Craiovei. La cea mai mica adiere de vant, praful se ridica deasupra caselor, a drumurilor si a campurilor.

Ce masuri au luat autoritatile

Anul trecut, Garda de Mediu a amendat Termocentrala cu 200 de mii de euro, dar tot nu s-a schimbat nimic.

"Mai mult de a sanctiona operatorul nu avem ce face. Agentia de Protectie a Mediului care are in dotari laboratoare sa vina sa faca masuratori la fata locului, sa vedem daca aerul e depasit din punct de vdere al calitatii", precizeaza Ion Calinoiu, director Garda de Mediu Dolj, potrivit Observator.

Acesta mai spune ca a discutat cu cei din conducerea Termocentralei si au dat vina pe schimbarile climatice din ultima vreme.

Taguri Cenusa toxica Termocentrala Termocentrala craiova

Articole recomandate

Citeste si despre