VIDEO. Reactia medicilor dupa ce un bebelus de 4 luni infectat cu COVID-19 a reusit sa respire fara aparate

/ / Modificat: 2020-04-06
VIDEO. Reactia medicilor dupa ce un bebelus de 4 luni infectat cu COVID-19 a reusit sa respire fara aparate

Entuziasm dupa ce un bebelus de numai patru luni infectat cu coronavirus a reusit sa respire fara ajutorul aparatelor. Cadrele medicale care l-au tratat au marcat momentul prin ropote de aplauze. 

bebe terapie intensiva

S-a intamplat la Spitalul de Pediatrie din Malaga, unde micuta fusese internata pe data de 16 martie. 

Bebelusul poate respira singur

Pe langa faptul ca a fost infectat cu cornavirus, bebelusul suferea si de o alta infectie virala. El a fost internat cu diagnosticul de insuficienta respiratorie severa la Spitalul Costa del Sol din Marbella. De acolo a fost transferat la Unitatea de Terapie Intensiva a spitalului din Malaga, unde a trebuit sa fie ventilat mecanic.

Dupa doua saptamani, i-a fost indepartat tubul care l-a ajutat sa respire , iar toate cadrele medicale au izbucnit in aplauze.

"Momentul emotionant ne aminteste ca nu trebuie sa ne pierdem speranta si ca, in aceasta lupta pe care o ducem, fiecare mic pas inainte este o victorie care trebuie sarbatorita," a spus seful sectiei de Terapie Intensiva.

Seful de sectie de Terapie Intensiva a precizat ca bebelusul este stabil si este posibil ca in urmatoarele zile sa poata fi dus in salon. El reaminteste ca acesturi cazuri severe de coronavirus la copii sunt rare si afecteaza pacientii care au si alte patologii sau coinfectii cu alti virusi.

Coronavirus la copii sub un anCovid-19 provoaca copiilor sub un an febra, tuse si greutate in respiratie, simptome similare cu cele ale unei raceli sau gripe. In cazuri mai severe, infectia poate provoca pneumonie sau insuficienta respiratorie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre