Un proprietar de restaurant a interzis accesul copiilor

/ / Modificat: 2018-10-25
Un proprietar de restaurant a interzis accesul copiilor

Deranjat de galagia si zgomotele pe care le fac copiii atunci cand vin cu parintii in restaurantul sau, un german a interzis accesul micutilor pentru a le oferi liniste celorlalti client.

Proprietarul restaurantului a marturisit ca a luat aceasta decizie din cauza parintilor ignoranti, care nu au grija de copii si ii lasa sa faca ce vor, noteaza publicatia Deutsche Welle.

Se pare ca decizia patronului a fost una benefica pentru ca el spune ca imediat ce a luat aceasta decizie a inceput sa aiba mai multi clienti.

"Am ajuns intr-o situatie in care iti spui ca "asta nu mai poate continua" a declarat acesta citat de DPA. Ultima picatura, potrivit lui Markl, a fost dupa ce cativa copii neastamparati au deteriorat nu doar vesela restaurantului ci si cateva rame foto antice. Markl si-a dat seama de problema inainte de asta, dupa ce mai multi copii ii enervau pe ceilalti oaspeti tragand de fetele de masa sau aruncand in jur paharele de vin, asta in timp ce parintii lor doar priveau.

Patronul restaurantului a marturisit ca era socat de faptul ca multi dintre parintii copiilor neastamparati nu luau nicio masura si ca tot ceea ce faceau era sa „zambeasca si să continue sa manance, fara sa le pese”.

Totodata acesta explica ca decizia de a interzice accesul copiilor după ora 17.00 nu este indreptata impotriva celor mici, ci asupra parintilor ignoranti „care nu-si pot controla copii”.

Intre timp, Oficiul German Impotriva Discriminarii a declarat ca decizia ridica preocupari legale intrucat ar putea intra in conflict cu o interdictie germana privind discriminarea pe motiv de varsta.

„Argumente precum ca nivelul de zgomot i-ar deranja pe ceilalti oaspeti nu sunt neaparat indeajuns pentru a justifica o interdictie asupra copiilor sub o anumita varsta”, a declarat seful oficiului, Bernhard Franke, care avertizeaza ca afacerea poate risca un proces pornit de catre clienţi.

Acesta din urma a adaugat ca o varianta mai buna ar fi aceea de a le cere pur si simplu copiilor si parintilor sa paraseasca incinta.

Markl a mai intrat o data in atentia presei din Germania in 2007, atunci cand acesta acesta a interzis fumatul in incinta restaurantului sau, cu mult inainte ca majoritatea statelor germane sa instaureze interdictii similare asupra fumatului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Restaurant Restaurant copii Bune maniere restaurant

Articole recomandate

Citeste si despre