Un copil de 6 ani a murit dupa ce medicii au refuzat sa-l trateze pe motiv ca se preface

/ / Modificat: 2019-06-05
Un copil de 6 ani a murit dupa ce medicii au refuzat sa-l trateze pe motiv ca se preface

Caz socant. Un baietel in varsta de 6 ani, din Marea Btitanie, a fost dus de mama sa la spital pentru ca se simtea rau, dar doi medici si doi paramedici l-au trimis acasa pe motiv ca se preface ca sa nu mearga la scoala.

Medicii i-au mai transmis mamei ca Oliver are, cel mai probabil, un "virus normal la copii", dar in mai putin de 12 ore, micutul a murit de meningita, potrivit mirror.co.uk.

Copilul, acuzat ca a cautat simptomele pe internet

La o audiere care a avut loc marti s-a aflat ca unul dintre paramedici l-a acuzat pe Oliver ca ar fi cautat simptomele pe internet si ca a inventat tot pentru a lipsi de la ore, desi copilul avea chiar si eruptii cutanate pe corp.

"M-au asigurat ca era destul de bine sa se intoarca acasa. Au respins diagnosticul de meningita. Mi s-a spus ca totul era bine si mi s-a spus sa am incredere in profesionisti" a povestit mama lui Oliver care le-a spus medicilor ca baietelul avea dureri de cap si maxilar in seara de dinaintea tragediei, iar a doua zi prezenta dureri severe de stomac si avea febra.

Medic: Baiatul ar fi putut fi salvat

La cateva ore distanta dupa ce fusese trimis acasa, copilul a fost dus de urgenta la spital unde a intrat in stop cardiac si a murit.

Profesorul Nigel Klein, din spitalul Great Ormond Street, a declarat, potrivit Mirror, ca Oliver ar fi putut supravietui daca ar fi fost tratat mai devreme.

Ancheta continua, iar parintii copilului vor ca cei patru medici sa fie trasi la raspundere pentru cele intamplate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Malpraxis Meningita

Articole recomandate

Citeste si despre