Toate femeile gravide si lauzele, indiferent de venit, vor primi asistenta medicala gratuita

| | Modificat: 2006-06-02 17:08:20

Toate femeile gravide si lauzele vor primi asistenta medicala gratuita, indiferent de venit, in timp ce pana acum primeau numai gravidele care castigau sub venitul minim, prevede hotararea de guvern care prelungeste valabilitatea contractului-cadru de acordare a asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pe 2005.

Executivul, reunit vineri, a decis sa mentina contractul-cadru pe 2005 pana la sfarsitul acestui an, cu unele modificari necesare pentru armonizarea cu legea privind reforma in sanatate.

O alta noutate este faptul ca pacientii isi pot schimba medicul de familie numai dupa sase luni si nu ca pana acum dupa trei luni.


Guvernul a mai stabilit abilitarea Casei Nationale pentru Asigurarile de Sanatate sa utilizeze fondurile alocate pentru operationalizarea sub-programelor din programul national in scop curativ, in vederea continuarii derularii contractelor de furnizare de medicamente si materiale sanitare specifice.De asemenea, potrivit actului normativ, furnizorii de servicii medicale acreditati in prezent isi vor continua activitatea pana la evaluarea lor potrivit legii reformei in sanatate.

Hotararea de guvern stabileste ca lista de medicamente compensate ramane i

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA