Tinerii insuratei vor primi 200 de euro cadou de nunta de la stat
 

Deputatii au aprobat ieri, pe articole, un proiect de lege care priveste acordarea unui sprijin financiar de 200 de euro pentru cei care se casatoresc pentru prima oara.

Acest ajutor financiar va fi acordat familiilor tinere, intemeiate dupa data de 1 ianuarie 2007.

Proiectul de lege este o initiativa a guvernului. Actul normativ stabileste ca de acesti bani vor beneficia familiile tinere, formate din soti aflati la prima casatorie, indiferent de cetatenia acestora. Exista si o conditie suplimentara pentru a primi cei 200 de euro. Insurateii trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania.


Pentru a intra in posesia banilor, proaspetii soti vor trebui sa depuna o cerere in acest sens, in termen de maximum 30 de zile de la data  casatoriei.

Institutia care va primi cererile si alte proceduri de aplicare a legii vor fi stabilite in normele metodologice ce vor fi aprobate de guvern dupa promulgarea actului normativ.

Ajutorul financiar va fi acordat de stat numai in situatiile in care nu a intervenit desfacerea, desfiintarea sau incetarea casatoriei pana la data platii. Deputatii urmeaza sa dea cat mai curand votul final asupra proiectului de lege.

Sursa: Evenimentul Zilei

11 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul