Theodora Bertzi: “Peste 15% dintre adoptiile perfectate sunt ilegale”
 

Retele de trafic de copii, adoptii ilegale perfectate cu ajutorul reprezentantilor statului. Asa arata Romania inainte de "marele pas" spre Europa. Cea care a 'zugravit-o" in acest fel este chiar secretarul de stat, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi.

In doar cateva luni, trei judete autohtone (Buzau, Oradea si Craiova) s-au aflat in vizorul autoritatilor si al presei. Motivul este unul cat se poate de grav: trei nou-nascuti aflati in maternitatile judetelor amintite au disparut fara urma. "Sunt persoane specializate care se ocupa cu astfel de lucruri. Cunosc piata. Parerea mea este ca s-au ocupat si in trecut de adoptii si au ramas inca interesate de acest subiect. As putea spune ca sunt acele persoane care au facut adoptii internationale in trecut. In Romania, a fost o piata externa de copii, acum s-a inchis, dar se incearca sa se mai faca, cat se poate, pe piata interna", ne-a declarat seful ORA.


Potrivit secretarului de stat, seful ORA, Theodora Bertzi,  "exista o retea, faptele o dovedesc. Politia a inceput sa fie mai activa de o luna. Ei trebuie insa sa aiba flagrante si asta o pot face numai daca vor lucra sub acoperire in maternitatile din tara. Pentru ca fara implicarea personalului medical, copiii nu pot fi scosi din spitale", a precizat Bertzi.

Aceasta a mai spus ca 15% din adoptiile perfectate in Romania sunt ilegale, intrucat copilul este dat de mama naturala sau de o alta persoana, care a intrat in posesia copilului pe cai ilicite, direct in grija parintilor adoptatori, fentand astfel legea.Citeste articolul complet pe Gardianul

05 Octo mbrie 2006  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul