Televizorul, pe post de baby-sitter virtuala
 

Potrivit unui studiu publicat in revista "Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine", multi parinti ignora avertismentele pediatrilor care sustin ca televizorul provoaca efecte serioase asupra dezvoltarii cerebrale a copiilor. 40% dintre bebelusii de pana la trei luni privesc zilnic la televizor, iar procentul ajunge la 90% in cazul copiilor cu varste de pana la doi ani. Ancheta a fost realizata de Fundatia Tamaki si Institutul National American pentru Sanatatea Mintii si a inclus 1.000 de parinti cu copii intre doua luni si doi ani. 23% dintre parintii interogati au marturisit ca televizorul are un efect relaxant asupra copiilor lor, in timp ce 21% sustin ca folosesc televizorul pe post de baby-sitter virtuala.


Frederick Zimmerman, cercetator la Universitatea din Washington si autor principal al studiului, a demonstrat ca excesul de televizor inainte de varsta de trei ani diminueaza atentia si favorizeaza comportamentul agresiv. Arlette Streri, profesor la Universitatea Paris-Descarters, specialist in psihologia dezvoltarii copilului, explica. La aceste varste, televizorul le ofera imagini bidimensionale, pe care creierul lor nu poate sa le analizeze. Mai grav este ca multi parinti sunt convinsi de virtutile cognitive ale televizorului, 68% afirmand ca si-au lasat bebelusii in fata ecranului fara a fi interesati de subiectul si calitatea emisiunilor.

(Magda Marincovici)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National  
16 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul