Studiu: A doua sarcina este mai epuizanta decat prima, din trei motive

/ / Modificat: 2018-11-16
Studiu: A doua sarcina este mai epuizanta decat prima, din trei motive

Fenomenul de epuizare este mai frecvent in familiile cu mai multi copii

Cresterea numarului de membri ai unei familii poate fi extenuanta si obositoare. Si stiinta a confirmat-o deja. Recent, Consiliul American de Ginecologie si Obstetrica, prin numeroase articole si sondaje, a aratat ca la femeile de astazi, a doua sarcina este mai extenuanta decat prima.

In acest sens, cercatatorii prezinta cateva motive care contribuie la acest fenomen de epuizare.

O atentie sporita pentru cei mici

Fratele mai mare va cere mai multa atentie, asa cum era obisnuit inainte de sosirea noului copil. In functie de varsta primului-nascut, trebuie sa fiti pregatiti pentru lupte, certuri, gelozie si, in cel mai rau caz, o anxietate a copilului. Iar asta aduce mai multa oboseala.

Corpul va avea de suferit

Odata cu trecerea timpului, starea oaselor si elasticitatea muschilor sunt in mod inevitabil afectate de varsta. Desigur, aceasta va afecta a doua sarcina si pacienta va avea nevoie de o cantitate mai mare de vitamine si mai multe exercitii.

Alimentatia este neglijata

Alimentatia necorespunzatoare va tulbura somnul, ceea ce duce la oboseala excesiva. Avand un al doilea copil, poate aparea un dezechilibru in privinta meselor si ar putea fi dificil pentru tine sa-ti faci dieta adecvata. O dieta dezechilibrata sau cu nutrienti deficitari poate provoca mai multe ameteli, boala de dimineata si dureri de cap.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina A doua sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre