Stresul in casnicie duce la boli de inima
 

Un studiu nou arata ca stresul si anxietatea cauzate de o casnicie sau relatie agitata poate provoca boli de inima, relateaza BBC News.

Studiile anterioare au sugerat ca cei care au o relatie se bucura de o sanatate mai buna decat a celor care nu au partener. Dar acest studiu recent care a inclus 9.000 de subiecti sugereaza ca alegerea unui partener nepotrivit poate dauna inimii mai mult decat daca o persoana este celibatara.

Relatiile negative cresc riscul bolilor de inima cu 34%. Pacientii au completat chestionare despre relatiile lor, apoi au fost monitorizati timp de 12 ani.

Din cei 8.499 care nu au avut probleme cu inima la inceput, aproximativ 589 s-au imbolnavit de o boala de inima mai tarziu.


Cei care au spus ca relatiile lor sunt pline de certuri, critica si alte tipuri de conflict au avut mai multe sanse sa se imbolnaveasca.

Specialistii avertizeaza ca fluctuatiile emotionale pot cauza modificari ale organelor ca de exemplu, schimbari hormonale si cheaguri de sange.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

10 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul