Statul vrea sa imprumute bani de la copii. 600 de lei oferiti pentru 1.200 lei economisiti

/ / Modificat: 2018-10-25
Statul vrea sa imprumute bani de la copii. 600 de lei oferiti pentru 1.200 lei economisiti

Guvernul vrea sa infiinteze programul gROwth. Prin acesta, Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, iar parintii vor putea depune bani. Statul va da 600 lei anual, daca in cont s-au depus intr-un an mai mult de 1.200 lei.

De asemenea, va fi si o dobanda de 3% pe an. Suma va putea fi retrasa doar dupa ce copilul a implinit 18 ani.

Statul vrea sa imprumute bani de la copii. 600 de lei oferiti pentru 1.200 lei economisiti.

Cand primesti banii de la stat

Titularul contului nu beneficiaza de prima de la stat, daca la finele anului calendaristic suma depusa in anul respectiv este mai mica decat suma minima de 1.200 de lei. Dar se acorda dobanda pentru soldul contului.

Sumele depuse anual in cont nu trebuie sa depaseasca un plafon maxim reprezentand echivalentul in lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiaza de prima de stat numai pentru suma minima de 1.200 lei.

La soldul contului se aplica o rata anuala de dobanda al carui nivel se stabileste la 3% pe an. Dobanda se calculeaza si se plateste cand titularul contului implineste varsta de 18 ani. Aceasta se va plati prin bugetul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.

Depunerile pot incepe din decembrie 2018.

Sumele pot fi retrase mai devreme doar in caz de cheltuieli de sanatate pentru tratarea minorului, in cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia si in cazul decesului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani copii Bani Statul roman

Articole recomandate

Citeste si despre