Statul rus ofera aproximativ 7.000 de dolari celor care devin pentru prima data parinti

/ / Modificat: 2020-02-21
Statul rus ofera aproximativ 7.000 de dolari celor care devin pentru prima data parinti

Ajutoare financiare consistente pentru cuplurile care devin pentru prima data parinti. 

Astfel, pentru nasterea primului copil, o familie din Rusia va primi aproximativ 7.300 de dolari, conform unei legi adoptate de de camera inferioara a parlamentului, informeaza DPA.

In acest mod, Rusia incearca sa creasca natalitatea.

7.300 de dolri pentru primul copil si 9.600 pentru al doilea copil

Incepand din acest an, o familie sau un parinte singur poate primi circa 466.000 de ruble (7.300 de dolari), conform legii. Suma este echivalentul a circa zece salarii medii lunare nationale, conform datelor Serviciului Federal de Statistica.

Pentru al doilea copil, suma ar fi de 616.000 ruble (9.600 de dolari). In Rusia, rata natalitatii este mai mica de doua nasteri la o femeie, iar populatia sa este de 147 de milioane de locuitori.

Rusia, cea mai intinsq tara din lume din punct de vedere geografic, are a noua cea mai mare populatie din lume, in spatele Bangladeshului.

Si Ungaria incurajeaza natalitatea

Pentru a determina cuplurile casatorite sa faca copii, parlamentul maghiar a dat in aprilie 2019 o lege prin care acestea pot primi un imprumut fara dobanda in valoare de 10 milioane de forinti ( 35.000 de dolari), cu conditia ca femeia sa nu aiba mai mult de 40 de ani

Rambursarea imprumutului va fi suspendata timp de trei ani de la nasterea primul copil. Dupa al doilea copil, o treime din datorie va fi stearsa, iar dupa nasterea celui de-al treilea copil, intregul imprumut va fi considerat rambursat.

Dara daca cuplul nu face copii in primii cinci ani, dobanda trebuie platita retroactiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rusia Natalitate Bani

Articole recomandate

Citeste si despre