Statul nu plateste analizele scumpe pentru gravide
 

O buna parte dintre investigatiile care sunt necesare unei gravide nu sunt decontate de fondul de asigurari de sanatate.

Spre exemplu, niciuna dintre bolile infectioase care pot cauza complicatii majore intr-o sarcina nu apare pe lista de investigatii medicale compensate prin sistemul de asigurari si nici analize prin care se poate depista riscul copilului de a suferi de o afectiune genetica.

"Decontam pentru gravide doar investigatia de depistare a infectiei cu HIV/SIDA, depistarea RH-ului si a sifilisului. In plus, conform legii, si pentru gravide se deconteaza aceleasi analize ca si pentru restul asiguratilor: analizele de sange (hemograma, calciu, magneziu etc.) ca si secretiile", ne-a explicat purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Cristina Calinoiu.


Nu sunt acoperite prin asigurari investigatiile recomandate pentru depistarea unor boli infectioase precum toxoplasma sau rubeola si nici triplu test, o analiza prin care se pot depista anomalii genetice si care costa mai bine de un milion de lei.

"Nedepistate, bolile infectioase pot cauza infectii cronice sau acute, nasteri premature ori malformatii la nou-nascuti", explica Doina Nitulescu, medic primar ginecolog la Biomedica. Specialistul mai spune ca in tarile occidentale o buna parte din investitiile medicale amintite sunt obligatorii si sunt decontate de asigurari.

Sursa: Evenimentul Zilei

23 O ctombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul