Spatii de prim ajutor
 

Principalele lanturi farmaceutice au anuntat ca au amenajat spatii speciale pentru acordarea primului ajutor persoanelor afectate de canicula. Toate cele 95 de unitati farmaceutice Help Net din tara au devenit puncte de prim ajutor pentru persoanele afectate de canicula, se precizeaza intr-un comunicat. In aceste farmacii, persoanele care acuza stari de ameteala, sufocare, slabiciune din cauza caldurii vor beneficia de apa. De asemenea, li se va masura tensiunea si li se va acorda primul ajutor in caz de lesin. Pentru persoanele cu probleme severe se va solicita serviciul medical de urgenta.


In cadrul programului "Scapa de caldura", 25 de farmacii Sensiblu din Bucuresti se vor transforma in puncte de urgenta pentru cetatenii afectati de temperaturile ridicate. In toate aceste farmacii se vor administra, la nevoie, tablete de CalCVita si se va acorda asistenta pacientilor. De asemenea, in perioada de varf a caniculei, 20-27 iulie, va fi pus la dispozitie nonstop, un numar de telefon cu apel gratuit 0800.080.234, unde pacientii care doresc informatii despre metode de preventie a efectelor caniculei pot cere sfatul unui farmacist.

(Magda Marincovici)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National    

Foto: Jurnalul National  

23 I ulie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul