Sorina Pintea, despre alimente nesanatoase date copiilor in gradinite: DSP-urile pot inchide aceste unitati

/ / Modificat: 2019-05-23
Sorina Pintea, despre alimente nesanatoase date copiilor in gradinite: DSP-urile pot inchide aceste unitati

Copiii din gradinite, dar si din scoli, trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa. Dar sunt si unitati unde micutii primesc margarina sau mezeluri.

Potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, acest lucru nu ar trebui sa se intample, pentru ca alimentatia scolarilor si prescolarilor a fost reglementata printr-un ordin din 2008, iar directiile de sanatate publica pot chiar sa dea amenzi si sa inchida astfel de unitati de invatamant, daca primesc sesizari.

"Acest ordin din 2008 este coroborat cu un ordin din 1995 si cu unul din 2001 care reglementeaza intreaga activitate a unei gradinite. Teoretic, la sesizari, inspectia din cadrul DSP-urilor poate sa verifice aceste aspecte, sa dea amenzi si chiar sa mearga pana la inchiderea acestor gradinite", a precizat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Se pot face sesizari

Sorina Pintea a adaugat ca exista si controale tematice, dar ca se pot face sesizari, iar autoritatile vor demara actiuni de verificare.

"Din ceea ce stiu eu, au fost aplicate sanctiuni, nu intr-o valoare mare. Sanctiunea pentru persoane fizice este intre 1.000 si 2.000 de lei, iar pentru persoane juridice intre 5.000 si 10.000 de lei. Dar, de regula, exista controale tematice si atunci banuiesc ca toata lumea se pregateste. Stim foarte bine cum merg lucrurile, dar cand se fac sesizari se verifica punctual. Nu au fost asa multe sesizari si cuantumul amenzilor nu a fost atat de mare", a mai spus ministrul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente nesanatoase copii

Articole recomandate

Citeste si despre