Solidaritate pentru salvarea unui bebelus

Un copil care s-a nascut fara artera pulmonara a fost transportat, astazi, de la Iasi la Timisoara, pentru a fi operat, cu un avion militar pus la dispozitie de Ministerul Apararii. David Stefan, copilul unei familii din Botosani, s-a nascut vineri la Maternitatea "Cuza Voda" cu o malformatia cardiaca foarte grava: lipsa arterei pulmonare. Potrivit medicilor, singurul loc unde poate fi operat micutul este la Timisoara, pentru ca acolo se afa un aparat ce poate prelua functiile inimii pe perioada interventiei medicale.

Echipa de medici din Timisoara era pregatita inca de luni dimineata sa-l opereze pe baietel, insa nu a fost gasit un mijloc de transport rapid. Initial, medicii au luat in calcul transportarea nou-nascutului cu cursa Iasi-Timisoara, insa avionul nu a putut transporta incubatorul si tot echipamentul necesar pentru mentinerea in viata a lui David Stefan.

In lipsa altor solutii, maternitatea "Cuza Voda" si Prefectura Iasi au cerut o aeronava de la Ministerul Apararii, cerere aprobata in aceasta dimineata.

La bordul aeronavei militare ce a plecat spre Timisoara se afla si o echipa medicala SMURD, care a asigurat asistenta medicala pe timpul transportului.

Sursa: NewsIn 

Foto Arhiva NewsIn
21 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul