Sexagenara insarcinata cu un embrion donat
 

Medicii de la Tokio au anuntat ca o femeie de 60 de ani care a ramas insarcinata in Statele Unite prin fertilizare in vitro va deveni cea mai in varsta mama singura din Japonia ce va da nastere unui ou donat, relateaza Associated Press.

Femeia, al carui nume nu a fost facut public, a gasit de curand un obstetrician care a acceptat sa ii preia cazul cand avea 15 saptamani de sarcina in conditiile in care fusese respinsa de toate celelalte clinici.

Nasterile surogat si inseminarea artificiala sunt extrem de rare in Japonia fapt ce se datoreaza valorilor etice traditionale de care medicii trebuie sa tina cont, unei lipse de donatori si medici care sa fie de acord sa ofere astfel de tratamente.


Desi nu exista nici o lege care le interzice femeilor necasatorite sa sufere astfel de interventii chirurgicale, nasterile in urma ovulelor donate se limiteaza la cuplurile casatorite sub supravegherea medicala, iar medicii sfatuiesc foarte multe femei si cupluri sa mearga in Statele Unite si in alte tari pentru a face un tratament.

Dar cand se intorc insarcinate sunt respinse deoarece majoritatea medicilor urmeaza regulile stricte impuse de societatea obstetricienilor si ginecologilor.

Pana acum, cea mai in varsta femeie din lume care a dat nastere este o romanca care a avut o fiica in Ianuarie 2005 la varsta de 66 de ani.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

8 Octombrie 2 007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul