Senatul a aprobat infiintarea unui centru medical pentru copiii cu deficiente fizice si psiho-neuro-motorii


Senatorii au aprobat, luni, infiintarea, in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie", a unui Centru de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie.

Proiectul legislativ a fost initiat de deputatul conservator Bogdan Pascu si a beneficiat atat de sprijinul senatorilor din coalitia de guvernamant, cat si de cel al opozitiei, fiind adoptat cu 79 voturi pentru, 4 impotriva si 2 abtineri.

Initiatorul si-a motivat proiectul aratand ca, la ora actuala, in Romania nu exista un astfel de centru medical pentru copii, recuperarea celor cu deficiente fizice si psiho-neuro-motorii necesitand mijloacele tehnice si spatii terapeutice diferite de cele pentru adulti.


Conform proiectului legislativ, acest centru va fi o unitate publica de interes national, in subordinea Ministerului Sanatatii, cu rol in coordonarea unitatilor de profil din tara, aflate in cadrul unor unitati sanitare.Rompres

6 iun

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul