Seminarul “Un superbebe sanatos”


Sambata, 23 iulie 2005, revista Superbebe si clinica Medsport au organizat seminarul "Un superbebe sanatos", prilej de intalnire intre mamele si femeile insarcinate aflate sub supravegherea cadrelor medicale ale institutiei.

Pentru inceput, mamele au fost in centrul atentiei. "Chirurgia siluetei dupa nastere" a fost subiectul dezvoltat de d-l dr. Ovidiu Grecu, medic specialist chirurgie plastica, fiind cunoscut faptul ca femeia moderna doreste sa aiba o infatisare agreabila chiar si in noul ei rol de mama. In urma sarcinii, abdomenul si sanii sufera unele modificari. Astazi, tehnologia si experienta in domeniu permit remodelarea formei si volumului sanilor prin implant mamar, rezultatele obtinute fiind cu adevarat spectaculoase.De asemenea, chirurgia plastica permite tonifierea abdomenului si reconturarea lui prin abdominoplastie si liposculptura.

Revenind la discutiile despre sanatatea copiilor, d-l psiholog Stefan Sinescu de la Centrul Medical Puls a discutat cu parintii despre impactul televizorului in dezvoltarea micutilor.

Ultimele studii recomanda parintilor sa nu permita copiilor pana in 4 anisori sa petreaca mai mult de doua-trei ore pe zi in fata micilor ecrane. Imitarea unor comportamente violente sau deviante este unul dintre pericolele care ameninta copiii in urma expunerii excesive la programe TV. De multe ori, povestirea vizionata sau ascultata o inlocuieste pe cea spusa de mama seara la culcare, acest lucru avand urmari in dezvoltarea afectiva a micutului.

Copilul trebuie sa aiba acces limitat si controlat de parinti la programele TV si sa aiba alternative amuzante si adaptate varstei pentru a-si petrece timpul. Pentru aceasta, este de dorit compania altor copii si a parintilor, un astfel de moment fiind si dupa amiaza petrecuta la Clinica Medsport.

Desfasurarea "la iarba verde", intalnirea organizata de revista Superbebe a imbinat momentele de relaxare si buna dispozitie cu discutii animate despre copii si cresterea lor. Micutii au avut bucuria sa se intalnesca cu clownul Toto de la teatrul Libelula, care a modelat jucarii minunate din baloane si i-a pictat pe fata pe copii, acestia transformandu-se in soricei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul