Se strang fonduri pentru renovarea Spitalului Marie Curie
 "Pentru copii, spitalul este o experienta dificila. Depinde de noi, de fiecare dintre noi, sa ii ajutam sa treaca peste astfel de experiente si sa le asiguram cele mai bune conditii de tratament. Copiii conteaza pe noi. (Ioana Popescu Tariceanu)

Cu putin timp in urma Fundatia Scheherazade initia o ampla campanie de strangere de fonduri pentru renovarea si dotarea Spitalului de copii Marie Curie, campanie la care societatea a raspuns pozitiv.

Prima etapa a fost deja demarata cu ajutorul companiei Colgate-Palmolive si consta in renovarea etajului 3, Sectia de Chirurgie. Valoarea totala a lucrarilor necesare renovarii acestei sectii se ridica la suma de 400. 000 de euro necesari renovarii saloanelor si holului, precum si construirii de noi grupuri sanitare si bai. Fiecare salon urmeaza a fi prevazut cu frigider, instalatie de aer conditionat si televizor. Pentru fiecare sectie se va monta cate o masina de spalat automata.


Spitalul Budimex, denumit astazi Marie Sklodowska Curie, a fost oferit poporului roman ca un dar special din partea guvernului polonez dupa cutremurul din 1977. In 1984 isi deschide portile ca unul dintre cele mai mari spitale de copii din Romania. Cunoscut initial ca Spitalul Polonez si apoi ca Spitalul Budimex, acesta a reunit medici pediatri de renume de la diferite spitale din Bucuresti, care au transformat acest dar al poporului polonez intr-unul dintre cele mai bune centre medicale dedicate ingrijirii copiilor.

In cadrul vizitei de astazi la Spitalul Marie Curie, gazda ne–a fost Daniel Buzatu, directorul spitalului, care a tinut sa ne prezinte planul de renovare si dotare al centrului medical, iar din partea Fundatiei Scheherazade, Wajiha Haris, a anuntat organizarea unei gale de caritate cu scopul de a strange fondurile necesare continuarii lucrarilor de renovare a centrului medical.

Gala de Caritate Marie Curie este primul eveniment de fund-raising din cadrul campaniei, care va avea loc pe data de 22 Noiembrie 2007 la sala Unirii din Palatul Parlamentului, cu sustinerea echipei italiene de formula 3, Scuderia Playteam, si a Fundatiei "Copii Sanatosi". Mihaela Radulescu va fi gazda serii la acest eveniment umanitar la care participantii vor avea ocazia unica de a achizitiona piese celebre donate de echipa Scuderia, castigatoarea Campionatului Mondial FIA GT desfasurat in luna mai 2007 la Bucuresti. Casti, salopete, manusi si piese ale masinii Maseratti MC12 vor fi licitate pentru a strange fondurile necesare continuarii lucrarilor de renovare de la Spitalul Marie Curie.

"Sportul si automobilismul sportiv, in special, sunt un mijloc exceptional de a transmite valori si experiente unui public tot mai larg si mai eterogen, capabil sa raspunda la apelurile la solidaritate in scopuri caritabile", a afirmat Giambattista Giannoccaro, pilot al echipei Scuderia.

Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade a mai precizat ca "Rata de raspuns in aceasta campanie umanitara a fost una foarte buna. Spre surprinderea mea, pana in acest moment, toate companiile contactate au raspuns pozitiv, ceea ce demonstreaza impactul pe care acest proiect il are in societatea romaneasca."

La spitalul Budimex, cum mai este cunoscut centrul medical Marie Curie, sunt tratati anual in jur de 50.000 de copii. Astazi, holurile si saloanele spitalului erau inviate de urletele si zambetele copiilor care fie erau pentru prima data aici, fie poposisera de ceva vreme si asteptau cu nerabdare ora de intoarcere acasa.

Interiorul spitalului este departe de imaginea unui spital modern. Cu banii stransi din campania initiata de Fundatia Scheherazade au fost amenajate cateva sali, insa mai sunt multe de facut pentru ca spitalul sa atinga standardele unui spital european. Cateva dintre saloanele de la etajul sectiei de chirurgie sunt in stadiul de refacere. Am putut totusi sa zarim coloritul peretilor (verde, galben) si asta ne-a facut sa credem in schimbare.

Cu optimism,

Echipa Copilul.ro

23 Octombrie 2007


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul