Se inchid adaposturile pentru victimele violentei in familie


Coalitia Nationala a ONG-urilor implicate in Programe privind Violenta impotriva Femeilor (VIF) a lansat un semnal de alarma cu privire la inchiderea a tot mai multor adaposturi pentru victimele violentei in familie.

Aceasta situatie rezida din faptul ca autoritatile centrale si locale nu inteleg sa sustina financiar in mod corespunzator, in conformitate cu Legea 271/2003, asistenta categoriilor sociale vulnerabile, dupa cum mentioneaza cei de la VIF.

In acest sens, se face referire directa la declaratia din 21 septembrie a.c. a purtatoarei de cuvant a Primariei Cluj-Napoca, dna Raimonda Boian, care a recomandat ca solutie de finantare infiintarea de catre ONG-urile care au ca obiect de activitate servicii oferite victimelor violentei in familie a unor SRL-uri, ale caror profituri sa asigure finantarea acestor servicii.In opinia VIF, "autoritatile gresesc impartind problemele comunitatii in "probleme tehnice", respectiv cele legate de drumuri, cladiri, rampe de gunoaie, care merita investitii de la bugetul de stat si "probleme sociale" - periferice, optionale".

Aceasta conceptie a Primariei Cluj-Napoca a dus la incetarea serviciilor oferite in Adapostul Asociatiei Femeilor Impotriva Violentei - ARTEMIS si face ca si alte astfel de institutii sa fie in pericol de a-si inceta activitatea.

Sursa: Romani a libera

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul