Se cauta cu disperare "donatorul 401", "tatal perfect"

/ / Modificat: 2006-07-13
Se cauta cu disperare

Un donator misterios - nu are nume si nici chip - a avut deja 25 de copii de la 17 femei. In jurul lui se alimenteaza mitul "tatalui perfect", frumos, sportiv, cult si sensibil, informeaza in editia sa de joi ziarul italian La Stampa.


Un donator misterios - nu are nume si nici chip - a avut deja 25 de copii de la 17 femei. In jurul lui se alimenteaza mitul "tatalui perfect", frumos, sportiv, cult si sensibil, informeaza in editia sa de joi ziarul italian La Stampa.

Nu are un nume, nu are un chip. In catalogul bancii de sperma americane "Fairfax Cryobank" este indicat pur si simplu drept "Donor 401" / Donatorul 401. Te face sa visezi, nu la dragoste ci la maternitate. Dar in eprubeta. Un curriculum care promite calitate. Un nume devenit marca. Femeile care au fost fecundate in vitro de el simt acest privilegiu. Au creat mitul tatalui perfect. Inaltime 1,95, ochi albastri, piele alba care la soare nu se inroseste ci se bronzeaza.

Pe langa faptul ca este frumos si sportiv - cel mai bun fotbalist al facultatii - este si cult: are un masterat postuniversitar si scrie poezie. Apoi isi adora mama, pe care o considera "o raza de lumina", si are stramosi germani. Ca de altfel jumatate din cei 137 de barbati din catalogul Fairfax.

Desi preponderenta tipului selectat de donator este cel germanic, fapt care a alimentat niste speculatii cu privire la rasism si chiar la raspandirea unei forme de neonazism bazata pe superioritatea rasei germanice, Bill Jaeger, directorul bancii de sperma, da asigurari ca unicul criteriu de selectie este sanatatea. "Selectionam barbati cu varsta cuprinsa intre 18 si 39 de ani, mergem pana la bunicii lor pentru a verifica daca nu exista maladii ereditare, facem examene clinice foarte detaliate si avem cu ei indelungi convorbiri personale. Nu mai mult de 3 la suta trec examenele noastre". Daca ajungi in catalogul Fairfax, inseamna ca ai o "denumire de origine controlata". Si clientii stiu acest lucru.

Oficial, "Donor 401" a avut 25 de copii de la 17 femei. Acestea este numarul celor care s-au cautat si gasit prin intermediul unui site de pe Internet de schimb de informatii privind tatii biologici. Ele erau curioase nu atat in privinta "lui" cat despre ele. Si-au pus propriile date intr-un fisier si in termen de cativa ani s-a format un club foarte exclusivist, o familie largita, in care copiii sunt toti frumosi, inteligenti si "mamosi". Totodata, mamele se iubesc ca niste surori deoarece - asa cum a spus Carla Schouten, manager la San José - "trebuie sa avem ceva in comun, daca am fost atrase de acelasi barbat" si nu exista conflicte de harem: copiii nu s-au nascut in urma unei nopti de iubire, nu exista certuri si nici gelozie.

Sa-l cuceresti pe "Donor 401" nu a fost dificil pentru niciuna dintre ele: a fost suficient sa plateasca 175 de dolari o doza de sperma. Doctorul Jaeger a avut la dispozitie un bidon plin, cine intra in "scuderia" sa se angajeaza sa furnizeze doua esantioane pe saptamana, timp de un minimum de sase luni. In schimb, primeste de fiecare data 150 de dolari, dar daca este absolvent de universitate, 200 de dolari. Femeile care se lasa inseminate - mai ales femei de afaceri singure - vor ce e mai bun si sunt dispuse sa plateasca. Din acest motiv, Fairfax isi recruteaza barbatii din universitati si multi studenti sunt foarte fericiti ca isi pot finanta in acest fel studiile.

Si "Donor 401" s-a retras in urma cu doi ani. Initial, nimeni nu a acordat importanta acestui fapt, era o sigla dintre multe altele. Apoi insa clubul mamelor a ajuns la televiziune, aprinzand vechi si noi dorinte. Jaeger a ajuns la ultimele rezerve de sperma, care nu au fost suficiente pentru a satisface "isteria" generata. A incercat sa-l recheme in serviciu pe eroul sau, dar acesta a spus nu. Cateva femei si-au amintit ca mai au unele esantioane nefolosite tinute la rece si le-au oferit gratuit la o "loterie". Ultimele exemplare din aceasta serie limitata si semnata vor veni peste cateva luni. Cine stie daca odata cu trecerea anilor nu vor dobandi tot mai multa valoare.

ROMPRES

13 iulie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre