Scrisoarea emotionanta a unei eleve din Vaslui pentru primar: "Cand primesc alocatia va aduc banii imediat"

/ / Modificat: 2020-05-05
Scrisoarea emotionanta a unei eleve din Vaslui pentru primar:

O eleva din judetul Vaslui i-a scris primarului comunei o scrisoare emotionanta. Aceasta l-a rugat sa ii imprumute sau sa ii cumpere un telefon pentru a putea urmari cursurile online. Micuta a marturisit ca va plati telefonul in rate, cu banii din alocatie.

Fetita a intampinat probleme atunci cand a trebuit sa fotografieze temele facute pentru a le trimite invatatoarei, dar camera telefonului pe care il folosea nu functiona.

"Va rog cu toata fiinta mea sa imi imprumutati si mie un telefon"

Din cauza problemelor intampinate, micuta a decis sa-i scrie primarului comunei Sutelea, acolo unde locuieste, pentru a-i cere ajutorul.

"Locuiesc impreuna cu parintii mei si cu ceilalti sapte frati. La scoala mai mergem doar sase, restul lucreaza deja in diferite colturi ale tarii.

Sunt constienta ca singura noastra sansa pentru a reusi in viata este sa invatam bine. Am apreciat intotdeauna ca ne-ati sprijinit si ati fost alaturi de noi. (...)

Acum, cu aceasta nebunie care ne tine departe de bancile scolii, singura noastra legatura cu profesorii nostri este mediul online. Momentan folosim toti telefonul mamei mele, dar nu reusim sa tinem pasul cu acest sistem de invatamant, datorita lipsei unui alt telefon.

Stiu ca aveti un suflet bun si va rog cu toata fiinta mea sa imi imprumutati si mie un telefon, iar daca nu aveti unul disponibil, v-as ruga sa imi cumparati dumneavoastra unul in rate, iar lunar, cand voi primi alocatia, va voi aduce imediat banii. Promit sa nu va dezamagesc si va multumesc anticipat," a scris eleva.

Raspunsul primarului

Primarul i-a raspuns prompt, printr-o postare pe Facebook.

"DAA! Raspunsul meu este afirmativ, iti voi da un telefon in stare perfecta de functionare pentru a-ti face temele la timp, copil minunat!," i-a raspuns primarul.

Acesta a spus ca a primit  scrisoarea elevei pe Messenger.

"Pur si simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit cu directorul scolii si mi-a confirmat ca sunt peste 30 de elevi in aceasta situatie! Nu au telefon, nu mai vorbim de tableta sau de laptop, pentru a interactiona cu cadrele didactice online!," a precizat primarul.

El a facut si un apel catre locuitorii comunei sa doneze elevilor fara posibilitati telefoane pe care nu le mai folosesc.

Ministerul Educatiei, bani pentru dispozitive folosite la scoala online

Ministerul Educatiei a initiat un proiect de Hotarare de Guvern prin care se aloca 150 de milioane de lei pentru achizionarea de dispozitive care sa ajute copiii din mediile dezavantajate sa participe la cursurile online. Aproximativ 250.000 de elevi au nevoie de echipamente pentru invatamantul online.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scrisoare Telefon

Articole recomandate

Citeste si despre