STUDIU. Cercetatorii australieni au descoperit cum LUPTA organismul cu coronavirusul

/ / Modificat: 2020-03-24
STUDIU. Cercetatorii australieni au descoperit cum LUPTA organismul cu coronavirusul

Pentru a invinge un inamic, primul pas este sa intelegi modul in care acesta actioneaza. De aceea, oamenii de stiinta sustin ca este important sa se observe modul in care lupta organismul cu coronavirusul.

O echipa de cercetatori din Melbourne, de la Institutul pentru Infectii si Imunitate Peter Doherty, au studiat capacitatea organismului de a lupta impotriva COVID-19 si cum se recupereaza dupa perioada de infectare, scrie ABC Australia.

Sistemul imunitar reactioneaza la fel ca la gripa

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca sistemul imunitar al oamenilor raspunde la coronavirus in acelasi mod in care o face in cazul gripei.

"Sistemul imunitar lupta cu noul coronavirus exact cum lupta cu orice tip de gripa. Am observat ca populatiile de celule imunitare care se dezvolta sunt aceleasi care apar inainte de vindecarea pacientilor de gripa," a precizat profesor Katherine Kedzierska, sefa laboratorului "Peter Doherty".

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au prelevat probele de sange ale unuia dintre primii pacienti din Australia diagnosticati cu coronavirus, o femeie in varsta de 47 de ani care nu avea alte boli cronice, si au identificat anticorpii "recrutati" de organism pentru a combate boala.

Femeia a fost la Wuhan in China, iar la intoarcere a fost internata Intr-un spital din Melbourne cu simptome de letargie, dureri in gat, tuse uscata, probleme respiratorii si febra.

"Este prima lucrare stiintifica ce arata modul in care organismul uman poate oferi imunitate, poate lupta si se poate vindeca," a spus si Carolien van de Sandt, cercetator.

Plamanii femeii s-au vindecat complet la 10 zile dupa ce a fost internata, iar pana in ziua 13, aceasta nu mai prezenta niciun simptom. Corpul femeii a continuat sa dezvolte anticorpi impotriva virusul care cauzeaza Covid-19, iar sistemul impunitar i s-a imbunatatit pana in ziua 20. 

"Studiul nostru este un pas important in intelegerea modului in care organismul nostru se redreseaza dupa o infectie usoara pana la moderata cu COVID-19," a mai spus profesorul Kedzierska.

Opt din 10 persoane care contracta coronavirus vor avea simptome usoare pana la moderate.

Oamenii de stiinta sunt optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea unui vaccin eficient, aceste informatii fiind extrem de importante in viitor. 

Lucrarea lor a fost publicata in Nature Medicine, oferind cercetatorilor din intreaga lume sansa de a aplica aceste tehnici pe alte probele de sange.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Organism Descoperire Studiu

Articole recomandate

Citeste si despre